ورزشکاران حرفهای در دنیای ورزش ویژگیهای را در خود پرورش میدهند که شاید در زندگی آینده آنها تاثیرگذار باشند. اما باید دید آیا این خصیصهها برای زندگی اجتماعی آنها مفیدند؟ طبق تحقیقات دانشگاه گوتنبرگ هنگامی که ورزشکاران حرفهای بازنشسته میشوند، برای سازگاری با زندگی جدیدشان دچار مشکل میشوند، آنها متوجه میشوند که خصلتهای با ارزش در دنیای ورزش به همان اندازه در زندگی عادی مورد استفاده نیستند، بنابراین دچار سردرگمی، اضطراب، عدم اعتماد به نفس و حتی بیماری میشوند.
science daily در این باره نوشته است: گفته میشود که ورزشکاران حرفهای خصلتهایی را در خود پرورش میدهند که در زندگی آینده آنها نیز تاثیر گذار است، با این حال بر اساس تحقیقات جدید این گفتهها ممکن است نادرست باشد.
در این تحقیق ورزشکاران المپیک از سوئد، سوئیس، آمریکا و استرالیا مورد بررسی قرار گرفتند.
بعضی از مشخصههای ورزشکاران حرفهای در زندگی بازنشستگی آنها مفید هستند، مثلا پشتکار و مهارتهای سازماندهی شده، با این وجود مشخصههایی همچون کمال گرایی، حس شدید رقابت، خود محوری و فرمانبرداری در حقیقت در کار، درس و زندگی خانوادگی کمتر مفیدند.
ناتالی بارکر، مسئول تحقیقات دانشگاه کوتنبرگ میگوید: بعضی از ورزشکاران میگویند سازگاری با زندگی بعد از ورزش از همه کارهای دیگری که تجربه کردهاند سختتر است.
تحقیقات نشان میدهند که ورزشکارانی که فاصله خود را با دنیای حرفهایشان حفظ کردهاند. بهتر میتوانند زندگی شخصی خود را گسترش دهند.
این تحقیقات توسط محققان دانشگاه گوتنبرگ و دو دانشگاه استرالیایی انجام شد.