تحقیقات انجام شده بر روی نوشیدنیهای ورزشی نشان دادهاند که نوشیدنیهایی که گلوکز و کافئین را همراه با هم دارند، باعث بالا رفتن کارایی ورزشکاران میشوند.
ترکیب کافئین و گلوکز باعث بالا رفتن کارایی فیزیکی و ذهنی ورزشکاران میشود. مدت زمان زیادی است که گفته میشود دریافت گلوسیدهایی مانند گلوکز به هنگام مسابقه باعث بالا رفتن کارایی ورزشکاران میشود، اما در رابطه با تاثیر کافئین اطلاعات زیادی جمعآوری نشده است.
محققان انگلیسی تاثیرات نوشیدنیهای ورزشی که تنها دارای گلوسید بودند و نوشیدنیهایی که هم گلوسید و هم کافئین داشتند را بر فوتبالیستها بررسی کردند.
این فوتبالیستها حرکاتی همچون حرکات کششی، دریبل و دوی سرعت را به هنگام مسابقه انجام دادند. هشت فوتبالیست در طی سه هفته به سه شکل مختلف نوشیدنی ورزشی مصرف کردند. یک بار نوشیدنی ساده، یک بار نوشیدنی با 6.4 درصد، گلوکز و بار دیگر نوشیدنی با 6.4 درصد گلوکز و 160 گرم کافئین. بعد از بررسی نتایج محققان بیان کردند که نوشیدنی کافئین دار باعث بالا رفتن استقامت نمیشود، اما باعث بالا رفتن کارایی به هنگام دوی سرعت میشود. همچنین دقت و تمرکز ورزشکاران را نیز بالا میبرد.
محققان به این نتیجه رسیدند که ورزشکاران باید نوشیدنیهایی را انتخاب کنند که هم گلوسید و هم کافئین دارند، البته باید توجه داشت که مصرف کافئین برای کسانی که معده حساسی دارند و مشکل خواب دارند توصیه نمیشود.