تاثیر زمان مصرف و هضم غذا بر عملکرد ورزشکاران

توصیه‌های زیادی به ورزشکاران در زمینه غذاهایی که مصرف می‌کنند شده است و انتخاب غذا نقش اساسی بر کارایی آنها می‌گذارد. مساله دیگری که بر کارایی ورزشکاران تاثیرگذار است. زمان خوردن غذا است و این که هضم غذا چه موقع باشد.

اگر هضم غذا به هنگام فعالیت فیزیکی شکل بگیرد، باعث کم شدن کارایی می‌شود.

پایگاه اینترنتی val demarne در این باره توضیحاتی داده است:

روندهای بیولوژیک در بدن به هنگام فعالیت فیزیکی می‌توانند مفید یا مضر باشند، برای مثال انقباضی ماهیچه‌ها، تنفس و جریان خون کارایی را بالا می برند، اما روندهایی همچون هضم غذا به هنگام فعالیت ، کارایی را مختل می‌کنند بسیاری از ورزشکاران این قضیه را بعد از خوردن غذاهای چرب تجربه کرده‌اند. هضم غذا در دستگاه گوارش بدن صورت می‌گیرد. در این روند غذاها تغییرات فیزیکی و شیمیایی پیدا می‌کنند و سپس انرژی آزاد می‌کنند.

میزان زمان هضم غذا به ماده غذایی بستگی دارد. مواد غذایی ساده همچون آب، اسیدهای آمینه و مواد معدنی سریع هضم می‌شوند، اما مواد غذایی سنگین همچون چربی‌ها مدت زمان بیشتری در دستگاه گوارش باقی می‌مانند روند هضم طولانی، فعالیت فیزیکی را مختل می‌کند و در ایجاد انرژی توقف به وجود می‌آورد.40

دوندگان بیشتر در معرض این اختلال قرار دارند و از آن شکایت می‌کنند. همچنین این قضیه در ورزش‌هایی همچون شنا و ژیمناستیک نیز احساس می‌شود زیر آنها نیز حرکات پرشی دارند و معده در این حرکات تکان می خورد.

هنگامی که هضم در معده صورت می‌گیرد، میزان زیادی خون مصرف می‌شود. بنابراین در این مدت این مقدار خون در ماهیچه‌ها قابل استفاده نیست. اختلالات هاضمه باعث کمبود آب در بدن، اضطراب و بالا رفتن حرارت بدن می‌شود.

توصیه‌هایی در این زمینه به ورزشکاران شده است تا سیستم‌ گوارشی و هاضمه خود را کنترل کنند:

– قبل از انجام ورزش غذاهای سنگین نخورید و از مواد غذایی استفاده کنید که قابل هضم سریع باشند. به هنگام خوردن نوبت‌های غذایی باید غذایی که بدنتان لازم دارد بخورید و در خوردن آنها زیاده روی نکنید.

– بیشتر از غذاهایی که بدنتان به خوردن آنها عادت دارد، استفاده کنید، زیرا بدن تحمل دریافت این غذاها را دارا است.

– سعی کنید از غذاهای چرب استفاده نکنید.

– به اندازه کافی مایعات مصرف کنید.

– غذا را آرام بخورید و خوب بجوید.

برای این که دچار مشکلات گوارشی نشوید باید بین نوبت غذایی و ورزش شما حداقل سه ساعت فاصله باشد. انرژی که در ورزش مصرف می‌شود از مواد غذایی که شما در نوبت غذایی قبل از آن خورده‌اید، تولید نمی‌شود، بلکه از مواد غذایی تولید می‌شود که حداقل 8 ساعت قبل خورده‌اید.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.