مدیر آکادمی تیمهای فوتبال پایه باشگاه سپاهان میگوید: علمی کردن ورزش نیاز به یک نقشه راه و سند راهبردی دارد که در آن وظایف تک تک سازمانها، ارگانها، فدراسیونها و باشگاهها و دانشگاهها عنوان شده باشد در غیر این صورت تنها با بسنده کردن به شعار نمیتوان کاری انجام داد.
دکتر محمد فرامرزی در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: سالیان زیادی است که استارت طرح علمی کردن ورزش زده شده و دانشگاهها نقش کلیدی در این زمینه دارند، اما این اتفاق خجسته زمانی رخ میدهد که وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی این کار، دانشگاهیان را در این مسیر حمایت و ابزارهای علمی شدن ورزش را فراهم کند تا به عرصه ظهور و عمل برسند.
وی افزود: علمی کردن ورزش دو بال دارد؛ یک بال آن جامعه دانشگاهی است که متناسب با نیاز جامعه باید معضلات و مشکلات را از سازمانهای دستگاههای اجرایی دریافت و در جهت رفع مشکلات آنها اقدام کنند و بال دیگر دستگاههای اجرایی است که با حرکت به سمت مراکز تولیدات علمی و اعلام نیازها و مشکلات خود را در مسیر علمی شدن گام بردارند. البته این امر نیاز به همفکری و همکاری دو بخش دارد و هیچ کدام به تنهایی نمیتوانند در این مسیر اثر بخش باشند.
فرامرزی با اشاره به تدوین نقشه راه برای علمی کردن ورزش گفت: تا زمانی که این نقشه راه توسط سیاستگذاران وزارت ورزش و جوانان طراحی و تدوین نشود، تا پایان سال 92 نیز علمی شدن ورزش اتفاق نخواهد افتاد چون با تدوین این نقشه راه است که وظایف دانشگاهها ، سازمانها و سایر ارگانهای ورزشی در راستای علمی کردن ورزش نوشته میشود و براساس این نقشه عمل میکنند. البته این امر مستلزم آن است که بخش اجرایی ورزش و علمی هماهنگ و همسو باشند تا به نتیجه لازم برسند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: علمی کردن ورزش تنها با برگزاری چندین همایش و بسنده کردن به سخنرانی امکان پذیر نیست، بلکه در این زمینه باید طی چند سال نیازسنجی جامع و کاملی صورت بگیرد تا با برطرف شدن نیازها و مشکلات بتوانیم در مسیر علمی شدن گام برداریم.