ضعف مدیریت در فوتبال چشمگیرتر از سایر بخش‌های علمی

مشاور عالی رییس فدراسیون فوتبال یکی از حوزه‌هایی که با ضعف سطح علمی مواجه است را حوزه مدیریت فوتبال می‌داند و معتقد است که برای گسترش دامنه‌های علمی در فوتبال باید نگاه علمی بیشتر معطوف این قسمت شود.

 

دکتر محمد قراخانلو در گفت‌وگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارتباط با روند علمی شدن فوتبال نسبت به سال‌های اخیر، خاطر نشان کرد: وقتی از روند علمی شدن فوتبال صحبت می‌کنیم این بحث شامل تمام قسمت‌های مختلف فوتبال اعم از مدیریت ، مربیگری ، بدنسازی ، بخش پزشکی و سایر بخش‌های مرتبط با فوتبال است که به نظر می‌رسد این روند در بعضی از بخش‌های فوتبال از جمله بدنسازی و کمیته‌ پزشکی چشمگیرتر بوده، به طوری که بدنسازی نسبت به گذشته علمی تر شده اما هنوز با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.

 

وی افزود: هر چند مربیان فوتبال ما در زمینه مباحث علمی در حلقه بسته‌ای قرار دارند و نیازی برای افزایش اطلاعات و دانش خود نمی‌بینند، اما در عین حال می‌توانیم ادعا کنیم به نسبت گذشته پیشرفت داشته‌ایم، اما این پیشرفت در چند زمینه‌ی انگشت شمار و محدود بوده است.

 

قراخانلو یکی از حوزه‌هایی که در آن کمتر به مباحث علمی پرداخته شده است را حوزه مدیریت فوتبال دانست و اظهار کرد: مدیری که از دانش کافی و تخصص لازم برخوردار باشد و یک تیم مدیریت متخصص در اختیار داشته باشد با نگاه علمی بهتر می‌تواند روند کار خود را در فوتبال و امر باشگاه‌داری پیش ببرد.

 

وی تصریح کرد: هرچند با راه‌ا‌ندازی آکادمی ملی فوتبال و ورود افراد علمی و متخصص به بدنه فوتبال گام‌های خوبی در زمینه علمی شدن فوتبال برداشته شده، اما شیب آن در جهت تشویق و هدایت باشگاه‌ها برای تشکیل یک آکادمی و مرکز علمی کند و نامحسوس است. البته منظور از آکادمی برای باشگاه‌ها یک ساختمان مجلل با تجهیزات پیشرفته نیست، بلکه تشکیل یک مرکز علمی در دل باشگاه‌هاست که از لحاظ علمی بر کار باشگاه‌ها نظارت داشته باشد.

 

مشاور عالی رییس فدراسیون فوتبال ادامه داد: روند علمی شدن در فدراسیون فوتبال با تشکیل کمیته‌ آموزش و کمیته‌ پزشکی طی چند سال اخیر و تلاش‌هایی که این دو کمیته‌ برای هدایت فوتبال به بخش علمی داشتند قابل تحسین است، اما این طور به نظر می‌رسد که در فضای فوتبال کمتر احساس نیاز به مسایل علمی وجود دارد. چون اگر یک مربی احساس کند شرایط و ضوابط علمی در عقد قراردادش تاثیرگذار است خواه ناخواه به سمت علم گرایش پیدا می‌کند، اما این احساس نیاز وجود ندارد و برای وی نیز مهم نیست که کارهای خود را بر مبنای اصول علمی پیش ببرد یا خیر و این مشکل اساسی است که فوتبال ما از آن رنج می‌برد.

 

قراخانلو در پایان از برگزاری کنگره بین‌المللی علمی فوتبال در سال آینده خبر داد و گفت: این کنگره یک همایش کاربردی برای مربیان، مدیران و خانواده فوتبال خواهد بود تا فوتبال را از این طریق به سمت علمی شدن سوق دهیم.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.