دلایل روند کند علمی شدن ورزش در ایران

استاد دانشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران معتقد است که جریان علمی شدن ورزش و به ویژه فوتبال از سال‌های اخیر شروع شده، اما سرعت گرفتن آن بستگی به آن دارد که در راس مدیریت ورزش چه کسانی قرار گرفته‌اند.

دکتر عباسعلی گائینی در گفت‌وگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره علمی شدن فوتبال در دهه های اخیر تاکنون اظهار کرد: جریان علم ، جریان پیوسته، آهسته اما دقیق و مطمئن است. به عبارت دیگر جریان علم ورزش جریانی است که به بهره هوشی آنچنانی نیاز ندارد، بلکه در محیط آزمایشگاه به بوته آزمایش گذاشته می‌شود و نتایج آن هر چیزی که باشد عرضه می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین نکته این است که یافته‌های علمی را به کار ببندیم تا اجراهای ورزش در صحن مدیریت، سطح کارشناسی و میدان عمل در زمین چمن تحقق پیدا کند. به این دلیل که در ورزش کشور تولید کنندگان علم یک گروه هستند و مصرف کنندگان علم گروه دیگر، مهم‌ترین مشکل عدم تفاهم یا عدم تایید این دو گروه است که در خیلی موارد سبب می‌شود تا یافته‌های علمی به نتیجه‌ نرسد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: برای این که یافته‌های علمی را در صحن علنی ورزش کاربردی کرد دو راهکار بیشتر وجود ندارد یا افراد علمی تصدی‌گری ورزشی کنند و یا این متصدیان امور ورزش در فدراسیون‌ها در سطح مدیریت و کارشناسی به توانایی‌های علمی برجسته دست پیدا کنند. اما آنچه که سوابق تاریخی ما طی سه سال اخیر نشان می‌دهد با توجه به این که جامعه اقدامات فوری و آنی را می‌خواهد یعنی موفقیت فوری و کسب مدال المپیک با حداقل هزینه. طبیعی است ورزش دست کسانی می‌تواند باشد که در این چارچوب کار کنند.

گائینی با بیان این نکته که افراد علمی وعده‌های کوتاه مدت نمی‌دهند، گفت: برای به کارگیری یافته‌های علمی در ورزش مسیر طولانی را پیش‌رو داریم، اما ناامید نیستیم چون اعتقاد دارم در دوره‌هایی که افراد علمی در تصدی بودند تلاش زیادی برای گرایش ورزش و به ویژه فوتبال به سمت و سوی علم شده بود اما چون ابزارهای علمی پایدار نیستند، هنوز در این زمینه مشکل داریم. تا مسیر رشد را از طریق یافته‌های علمی پیش ببریم.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: در مسیر علمی کردن ورزش نباید منافع ملی را فدای منافع سازمانی کرد تا به جهت گیری مثبت در ورزش دست پیدا کنیم. از سوی دیگر به نظر می‌رسد در تولید علم ورزش در سطح دنیا عملکرد موفقی داشتیم، اما در به کارگیری یافته های علمی دچار مشکلات عدیده ای هستیم که برای از بین بردن این خلا باید به دنبال ایجاد پل ارتباطی بین یافته‌های علمی و تولید کنندگان علم باشیم.

وی در پایان تاکید کرد: برای این که به مسیر علمی شدن سرعت بیشتری ببخشیم باید در راس مدیریت ورزش افراد تحصیلکرده و عالمان علوم ورزشی قرار بگیرند تا از کشورهای پیش‌رو در ورزش عقب نمانیم.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.