کرونا و ورزش

ویروس کرونا از طریق تماس مستقیم با قطره‌های تنفسی فرد آلوده (از طریق سرفه و عطسه) و تماس با سطح آلوده منتقل می‌شود. این ویروس می‌تواند ساعت‌ها روی سطوح زنده بماند، ولی با یک ضدعفونی ساده می‌توان آن را از بین برد، بهداشت و نظافت از اهمیت بالایی برخوردار است.

هرچند ورزشکاران از سیستم ایمنی بالاتری نسبت به سایر افراد جامعه برخوردار هستند، اما ورزشکاران تا ۲۴ ساعت بعد از فعالیت ورزشی میزان تاثیرپذیری‌شان از باکتری‌ها، ویروس‌ها و میکروب‌ها بیشتر می‌شود، به ویژه در رشته‌هایی مثل پرورش اندام که هنگام تمرین، میکرو ترومای زیادی در عضلات ایجاد می‌شود و سطح ایمنی کاهش می‌یابد.

جهت تقویت سیستم ایمنی بدن به لحاظ تغذیه‌ای از غذا‌های پرچرب پرهیز کنید، زیرا چربی درگیری سیستم ایمنی بدن را زیاد می‌کند. همچنین می‌توانید از میوه‌های تازه و مرکبات، زنجبیل، یک حبه سیر خام، آویشن و چای سبز استفاده کنید.

 جهت شرکت در باشگاه‌ها حتما از زیر انداز و حوله ورزشی استفاده کنید. بدون انداختن زیر انداز شخصی از دستگاه‌ها و تشک استفاده نکنید. از دست دادن و صحبت در باشگاه پرهیز و فاصله ایمن را رعایت کنید. همچنین لباس‌های پوشیده بپوشید تا پوستتان با وسایل باشگاه تماس پیدا نکند.

استفاده از محلول‌های ضدعفونی بالای ۷۰ درصد الکل در محل ورزش برای تمیز کردن دست‌ها و سطوح وسایل بسیار مهم است. بعد از پایان ورزش نیز حتما لباس‌ها تعویض و در منزل استحمام کنید. همچنین کفش‌های ورزشی را داخل کیف ورزشی خود نگذارید و در کاوری جداگانه حمل شود.

فاصله ۱.۵ تا ۲ متری با دیگر افراد در تجمعات، مثل زمان حضور در ورزشگاه و محیط‌های ورزشی شلوغ را رعایت کنید و در فضا‌های کوچک و بسته حدالامکان فعالیتی نداشته باشید. ضمن این که تهویه هوا بسیار مهم است، حتما فن‌های باشگاه روشن باشند.

در صورتی که احساس کسالت داشتید، از شرکت در کلاس‌ها خودداری کنید. همچنین تا ویروس کرونا کنترل نشده در محیط‌هایی که افراد خیلی تجمع دارند، حضور پیدا نکنید.

به لحاظ ذهنی و روانی خیلی خودتان را درگیر ویروس کرونا نکنید، نکات ایمنی را رعایت کنید و اجازه دهید زندگیتان در آرامش ادامه داشته باشد.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.