چگونه بفهمیم مصدوم شده‌ایم?

ورزش به دلایل مختلف از جمله استفاده نادرست از وسایل ورزشی می‌تواند آسیب‌دیدگی به همراه داشته باشد. این آسیب‌دیدگی‌ها یا واضح و حاد هستند یا در حال پیشرفت و غیرقابل مشاهده هستند. در هر دو حالت نشانه‌هایی برای تشخیص صدمات ورزشی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.

accident-child-claims

بیشتر جراحت‌های ناشی از ورزش علایم و نشانه‌های یکسانی دارند. آسیب‌دیدگی‌های حاد عموماً به وضوح قابل تشخیص هستند. اما آسیب‌دیدگی‌هایی نیز وجود دارند که به تدریج حاد می‌شوند و در ابتدا مشاهده نمی‌شوند. این آسیب‌دیدگی‌ها ابتدا به صورت دردهای ناپیوسته و شدید خود را نشان می‌دهند و اگر به آنها توجه نشود، ممکن است به آسیب‌دیدگی‌های حاد تبدیل شوند. با توجه به علائم می‌توان از پیشرفت این نوع صدمات جلوگیری کرد.علائمی که باید به آنها توجه شود عبارتند از:

درد در مفاصل

این نوع درد در مفاصل زانو، مچ پا، آرنج و مچ دست حس می‌شود، زیرا این مفاصل با ماهیچه پوشیده نشده‌اند و درد منشا ماهیچه‌ای ندارد. اگر در این نواحی احساس درد بیش از 48 ساعت بود، باید به پزشک مراجعه شود.

درد در یک نقطه خاص از بدن

اگر یک نقطه خاص در استخوان یا ماهیچه یا مفصل با فشار انگشت بر آن درد گرفت، ممکن است آن قسمت صدمه دیده باشد. شما می‌توانید همان نقطه را در طرف دیگر بدن فشار بدهید. اگر همان درد را احساس نکردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

ورم

تقریبا تمام صدمات ناشی از ورزش با ورم همراهند. این ورم اغلب واضح و قابل مشاهده است. ورم غالبا با درد، کبودی و گرما همراه است. اگر این ورم در ناحیه مفاصل باشد درد و سفتی به همراه دارد و در این نواحی اگر تاندون‌ها نیز آسیب دیده باشند صدای آرامی نیز با فشار یا حرکت ایجاد می‌شود.

کم شدن دامنه حرکت

اگر ورم واضح نباشد، آسیب‌دیدگی را می‌توان از کم شدن دامنه حرکت مفاصل تشخیص داد. اعضای بدن تنها به میزان محدودی حرکت می‌کنند. شما در این حالت نیز می‌توانید از مقایسه یک طرف بدن با طرف دیگر استفاده کنید. اگر اشکالی مشاهده کردید باید به آن توجه کنید.

احساس ضعف

یک سمت بدن را با سمت دیگر برای تشخیص ضعف در اعضای بدن مقایسه کنید. یکی از راه‌ها بلند کردن وزنه با اعضای طرف راست و طرف چپ بدن است. با انجام این کار می‌توانید بفهمید که کدام اعضای بدن ضعیف هستند. راه دیگر ایستادن روی یک پاست می‌توانید به نوبت وزن بدن را روی یک پای خود بیاندازید توانایی هر دو پا برای نگه داشتن وزن بدن باید یکی باشد.

بی‌حسی و سوزن سوزن شدن بدن

هرگز بی‌حسی و سوزن سوزن شدن را نادیده نگیرید. این احساسات معمولا به اعصاب مرتبط‌ اند و در صورت وجود آنها باید به پزشک مراجعه کرد.

اگر هر کدام از نشانه‌های بالا را مشاهده کردید بهتر است فعالیت ورزشی خود را متوقف کنید و هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و درمان را آغاز کنید. نگذارید که مشکلات بدتر شوند. اولین درمان برطرف کردن ورم است. می‌توان از روش R.I.C.E برای این کار استفاده کرد (استراحت، یخ، فشرده کردن، بالا نگه داشتن). ورم با درد، کم شدن حرکت همراه است و ماهیچه‌ها را محدود می‌کند. اگر به مدت طولانی از ماهیچه‌ها استفاده نشود آنها ضعیف و کوتاه می‌شوند و در مقابل بهبودی مقاومت می‌کنند. برای جراحت‌های حاد از گرم کردن استفاده نکنید. گرما جریان خون را افزایش می‌دهد و ورم را شدت می‌بخشد.

راه‌هایی که باید برای درمان سریع به کار برد عبارتند از:

_ متوقف کردن فعالیت

_ بستن محل‌ آسیب‌دیدگی با باند به طوری که فشرده شود

_ استفاده از یخ به مدت 15 دقیقه

_ قبل از اینکه دوباره از یخ استفاده کنید بگذارید که محل جراحت به طور طبیعی گرمای خود را بازیابد.

_ محل آسیب‌دیدگی را بالا ببرید تا از ورم کاسته شود.

_ به پزشک مراجعه کنید.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.