مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور با حکیمانه دانستن سخنان رهبری در دیدار با قهرمانان المپیک، فراهم کردن زیر ساختها و فرهنگسازی را عامل فراگیر شدن ورزش همگانی در جامعه دانست.
دکتر حمید قاسمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: تاکید رهبر بر فراگیر شدن ورزش همگانی نشان دهنده اهمیت آن در رشد جامعه است. برای رسیدن به این هدف هم باید یک تعریف مشخص از ورزش همگانی ارائه کنیم و به یک ادبیات مشترک در این زمینه برسیم؛ چرا که یکی از موانع توسعه ورزش همگانی در کشور وجود تعاریف متعدد در این زمینه است. با داشتن یک تعریف مشخص میتوان برنامههای منظم و منسجمی را با توجه به شرایط روحی و جسمانی افراد جامعه تنظیم کرد.
وی افزود: یکی از راههای فراگیر کردن ورزش همگانی در کشور، فراهم کردن زیر ساختها و فرهنگسازی است. این کار هم برعهده نهادهای عمده اجتماعی از جمله خانواده، آموزش و پرورش ، رسانههای جمعی، مدارس، دانشگاهها و گروه همسالان است و آنچه که اهمیت ویژهای دارد هماهنگی مناسب و منسجم بین این نهادها است که باید این بحثها را در دستور کار خود قرار دهند و برنامههایی را تدوین کنند که ورزش هم مانند کارهایی مثل مسواک زدن به صورت یک فرهنگ جا بیفتد.
وی همچنین به نقش ورزش در سلامت نیروی انسانی جامعه اشاره کرد و گفت: همان طور که مقام معظم رهبری هم تاکید کردند ، پیشرفت هر کشوری منوط به داشتن نیروی انسانی سالم و با همت است که وجود چنین نیروی سالمی تنها از طریق ورزش و انجام فعالیتهای جسمانی منظم به دست میآید که در قالب ورزش همگانی تعریف میشود. بارها شنیده ایم که «عقل سالم در بدن سالم است» و اگر بتوانیم ورزش را هم مانند یک فرهنگ در زندگی خانوادهها نهادینه کنیم، زمینه ساز تربیت نیروی سالم و در نتیجه جامعه ای پویا و مستعد خواهد بود.
قاسمی ادامه داد: در این جا لازم است به فرمایش حکیمانه رهبر معظم انقلاب در رابطه با تاثیر ورزش در جلوگیری از ناهنجاریهای اخلاقی از جمله اعتیاد اشاره کنم. متاسفانه آماری از اعتیاد جوانان وجود دارد، آمار خوبی نیست و روانشناسان معتقدند نبودند فعالیتهای تفریحی غنی و پر نشدن اوقات فراغت از عوامل مهم گرایش آنها به مواد مخدر است.
مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور همچنین درباره ویژگیهای اخلاقی قهرمانان و تاثیر آنها در موفقیتشان اشاره و تصریح کرد: رهبری در سخنان خود به مواردی اشاره کردند که قهرمانهای ملی را از نظر اخلاقی تهدید میکنند و برای مقابله با این تهدیدها تاکید کردند که ورزشکاران باید جوانمردی و مغرور نشدن را در وجود خود تقویت کنند تا تبدیل به الگوهای اثرگذار و موفقی شوند که جوانان جامعه از آنها الگوبرداری کنند.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه با این که حکومت ما، حکومت اسلامی است، اما گاه د رمواردی بین افراد ورزشی، ناهنجاریهای اخلاقی مانند تملق، دورویی و چاپلوسی دیده میشود و همان طور که رهبری تاکید کردند قهرمانان ورزشی باید خود را در بعد اخلاقی با صفات پسندیده مجهز کنند.