انگار فوتبال ایران نمیخواهد رنگ و بوی حرفهای بگیرد. مشخص نیست تا چه زمانی قرار است به جای برنامههای از پیش تعیین شده و طرحهای حرفهای ، «تفاهم» طرفین، سرنوشت فوتبال ایران را روشن کنند!
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صحبت از یک مشکل کوچک در رشته ای کم طرفدار و در کشوری دور افتاده نیست. این جا ایران است با 7000 سال سابقه تمدن. اینک چه شده که مسئولان یک رشته ورزشی پرطرفدار در تشکیلات عریض و طویل فدراسیون فوتبال و در کشوری با این سابقه از یک برنامهریزی ساده عاجزند و سرنوشت را به «تفاهم» طرفین میسپارند؟
جام حذفی فوتبال به مرحله پایانی رسید و دو فینالیست این جام مشخص شدند. معضلی که فوتبال ایران، اکنون با آن روبرو است، تعیین میزبان تک بازی فینال است. معضلی که فقط در ایران معضل است! در بیشتر کشورهای صاحب فوتبال در آن بازی میشود، تعیین میزبان فینال جام حذفی و حتی زمان برگزاری آن مسالهای به غایت ساده است و اگر به فرض مثال از یک مسئول اروپایی بپرسید که برای فینال جام حذفی کشورش چه برنامهای دارد، اگر به شما نخندد خواهد گفت که همه چیز از قبل مشخص است. جمله «همه چیز از قبل مشخص است» در فوتبال ایران بیشتر به یک آرزو که نه، بلکه یک آرمان دست نیافتنی شبیه است. البته در برخی کشورها مانند اسپانیا میزبان فینال جام حذفی از قبل مشخص نیست و به اینکه چه تیمهایی فینالیست میشوند بستگی دارد، اما آنجا نیز خبری از تفاهم و کدخدامنشی وجود ندارد و باشگاهها باید به انتخاب فدراسیون تن دهند.
در کشور ما بر سر این که لیگ فصل آینده 18 تیمی است یا 16 تیمی بحث هست و هنوز هیچ چیزش مشخص نیست. از اینها گذشته لیگ به اصطلاح برتر فوتبال ایران در فصلی که هفتههای پایانیاش را میگذراند، کم شاهد بی برنامگی نبوده است. از تعطیلیهای پیاپی و بیدلیل گرفته تا تغییر زمان و مکان بازی ها، آن هم در لحظات پایانی و به اصطلاح تصمیمهای دقیقه نودی. تصمیمهایی که در فوتبال ایران کم نیست.
پرسپولیس و سپاهان با عبور از سد حریفان سخت و با پیروزی در بازیهای حساس به فینال جام حذفی رسیدهاند و حالا نمی دانند که این بازی سرنوشت ساز را کجا باید برگزار کنند! این اتفاقی است که از بی برنامگی فوتبال ایران حکایت میکند. هرچند، مسئولان فوتبال ایران برای تدوین برنامه کوشش زیادی می کنند ولی گاهی هم دیده می شود که برنامه های از پیش تعیین شده کمی قبل از اجرا با اعمال سلیقه هایی تغییر می کند!
فوتبال ایران چند سالی است که در هیچ رقابت بینالمللی موفق نبوده است. حتی در بازیهای دوستانه و تدارکاتی هم از فوتبال مقتدر و صاحب سبک بازی اثری دیده نمیشود. پیروزی ، مقدمات دارد و بدون مقدمات هیچ کاری سامان نمییابد. وحید هاشمیان ، مهاجم سابق تیم ملی فوتبال که در عرصه باشگاهی موفقیتهای چشمگیری داشت و اینک هدایت یک باشگاه آلمانی را بر عهده دارد میگوید که «برنامهریزی، نیمی از پیروزی است». شاید مسئولان فوتبال ایران با شنیدن این جمله متوجه شوند که چرا فوتبال ما هر چه تلاش میکند باز هم نیمی از راه پیروزی را بیشتر طی نمیکند.