چشم انداز کارآفرینی در ورزش

ک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه معتقد است که کارآفرینی در ورزش سه بعد حیاتی دارد، اما موانعی نیز بر سر این راه دیده می‌شود که راه را سخت می‌کند و نباید فراموش کرد که ایجاد کارآفرینی در ورزش غیرممکن نیست.

سعید رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، در خصوص لزوم کارآفرینی در ورزش، اظهار‌کرد: کارآفرینی منجر به خلق یک نوع فعالیت پویا می‌شود که ایجاد اشتغال نیز می‌کند. بطور کلی کارآفرینی در زمینه ورزش به این معناست که فرصت‌های موجود را ایجاد و یا کشف کنیم که این خود سبب ایجاد اشتغال ‌شود و در نهایت به بحث اقتصادی نیز خواهیم رسید.

کارآفرینی در ورزش سه بعد حیاتی دارد

وی با بیان اینکه کارآفرینی در زمینه ورزش سه بعد حیاتی دارد، ادامه داد: اولین و مهمترین بعد آن بحث اقتصادی است که سبب ایجاد درآمد می‌شود و به میزان کم نیز در ایران فرصت اشتغال فراهم می‌کند.

رستمی افزود: میزبانی مسابقاتی همچون جام جهانی و المپیک که کشور ما کمتر به آن بها می‌دهد علاوه بر اثرات خوبی که می‌تواند داشته باشد سبب ایجاد درآمدی بی دردسر با سودی بالا  برای مردم جامعه می‌شود.

این استاد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد مبارکه با اشاره به بعد دوم یعنی بعد اجتماعی و فرهنگی کارآفرینی، اضافه‌کرد: با توجه به اینکه شبکه‌های مجازی پیشرفت کرده ورزش نیز کم کم در حال جهانی شدن است که این جهانی شدن یک پدیده اقتصادی نیست بلکه پدیده‌ای اجتماعی و فرهنگی است. حتی شهرتی که برای ورزشکاران به وجود می‌آید از همین بعد اجتماعی و فرهنگی است.۵۴۹۸۰t

ورزش نیروی مثبتی برای ارتقای ارتباطات است

وی با اشاره به بعد سیاسی، عنوان‌کرد: کارآفرینانی که در زمینه ورزش هستند با توجه به اینکه می‌توانند ایجاد اشتغال و کم و بیش ایجاد ثروت کنند می‌بینیم که بسیاری از افراد سیاستمدار در مسابقات انتخابی تیم ملی و… حضور پیدا می‌کنند که نشان می‌دهد ورزش نیروی بسیار مثبت برای ارتقای ارتباطات داخلی و بین المللی است.

رستمی با اشاره به اینکه کارآفرینان باید از فرصت های موجود در زمینه ورزش چه در زمینه تولیدی و خدماتی و چه در زمینه‌های فرعی و جنبی ورزش استفاده کنند، تصریح‌کرد: کارآفرینی در ورزش می‌تواند زمینه‌های دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال تبلیغات پیرامون زمین، تبلغات بر روی پیراهن‌های ورزشی و بیلبوردها مهمترین بعدی است که می‌توان در آن کارآفرینی ایجاد کرد.

وی با اشاره به مدیریت اماکن ورزشی نیز، افزود: دردوره‌ای سالن های ورزشی تاسیس و به بهره برداری رسید، اما برخی از این سالن‌ها شرایط استاندارد لازم را ندارد و با مشکلاتی که وجود دارد سبب بروز حادثه‌های ناگوار ورزشی زیادی می‌شود که با یک مدیریت خوب می‌توان تمام این مشکلات را برطرف کرد.

در تربیت مدیران ورزشی کارآفرینی را لحاظ نمی‌کنیم

رستمی با بیان اینکه یک زمینه دیگری که می توان در آن کارآفرینی داشته باشیم، مسئله مدیریت ورزشی در سازمان های ورزشی است، اضافه کرد: سازمان‌های زیادی از جمله دولتی و خصوصی که در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی کار می‌کنند در حیطه ورزش زیاد داریم، اما چه در تربیت مدیران و چه در انتصاب شان زیاد مسئله کار آفرینی را لحاظ نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه  اضافه شدن رشته‌های جدید ورزشی و یا  تاسیس خوابگاه‌های ورزشی و… می‌تواند از اثرات بودن یک مدیر کارآفرین باشد، ادامه داد: زمینه آموزشی از زمینه‌های دیگری است که می‌توان در آن کارآفرینی ایجاد کرد. به عنوان مثال برگزاری کارگاه‌های یک روزه و.. یا کلاس‌های مربی‌گری و داوری باعث ورود افراد جدید و ایده‌های نو به ورزش که در نهایت سبب ایجاد کارآفرینی نیز می‌شود.

رستمی با بیان اینکه به موازات امور آموزشی، قطعا مسئله پژوهش نیز مطرح می‌شود، خاطرنشان‌کرد: برگزاری سمینارها و کنگره‌های علمی که جدیدا نیز رونق پیدا کرده می‌تواند فرصت‌هایی جهت اشتغال افراد متخصص و حتی غیر متخصص‌ها را فراهم کند و پس از حضور در این کنگره‌ها  تجارب و ایده‌های خود را در زمینه کارآفرینی به دیگرن نیز انتقال دهند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مبارکه با بیان اینکه اکثر تبلیغات در ورزش به سمت لاغری و چاقی رفته است، گفت: می توان در زمینه ساخت و تجهیزات ورزشی نیز از کارآفرینان استفاده کنیم. به عنوان مثال در زمینه چاقی و لاغری دستگاه لاغری اندام و حتی دمبل که ایرانی باشد کمتر داریم.

رستمی با اشاره به رشته‌های جدیدی همچون اسکیت، گفت: باید بتوانیم برای ایجاد کارآفرینی کفش اسکیت را در داخل ایران طراحی کنیم.

در البسه ورزشی بانوان می‌توان کارآفرینی داشت

وی با بیان اینکه البسه ورزشی بانوان مساله دیگری است که می‌توان در آن ایده‌های نو و کارآفرینی داشت، خاطرنشان‌کرد: اکثر تیم‌های ملی بانوان لباسی معمولی دارند که می‌توان همین لباس پوشیده را به نوعی دیگر با درجه حرارت کمتر و یا سبک تر طراحی شود و حتی می‌توان برای برخی از رشته‌های ورزشی همچون دوچرخه سواری که ورزشکاران مجبور هستند دوچرخه هایشان را با خود حمل کنند، دوچرخه هایی طراحی کنیم که وزن کمتری داشته باشند.

این استاد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد مبارکه با بیان اینکه می‌توان بر حسب نیاز در جامعه ایجاد اشتغال کنیم، افزود: باید بلیت فروشی قدیمی را کنار بگذاریم و بلیت فروشی ورزشی اینترنتی را  راه اندزای و از افراد متخصص در این زمینه استفاده کنیم که سبب ایجاد اشتغال نیز می‌شود.

رستمی با بیان اینکه می‌توان در ایران شغل‌هایی همچون بازاریابی ورزشی، آژانس‌های انتقال بازیکن و آژانس‌های فروش بلیط‌ها را ایجاد کرد، ادامه داد: به طور کلی با توجه به موانعی که در زمینه کارآفرینی در ورزش وجود دارد یک مقدار کار سخت است، اما شدنی است.

امنیت سرمایه گذاری در ورزش کم است

رستمی افزود: متاسفانه ارتباط صنعت ورزش با دانشگاه و امنیت سرمایه گذاری در ورزش کم است. به عنوان مثال در همین اصفهان باشگاهی خصوصی  اگر در فوتبال سرمایه گذاری کند بعد از حدود۴ سال از فوتبال محو می‌شود و دوباره به همان سپاهان و ذوب‌آهن ۳۰ سال پیش بر می‌گردیم.

وی با بیان اینکه ورزش در سبد خانواده‌ها سهم پایینی دارد، افزود: اگر سهم ورزش را  در سبد خانواده‌ها به شکل محسوسی داشته باشیم مطمئنا وضعیت بهتر و حتی ایده‌های جدید و نگرش کارآفرینانه نیز بیشتر خواهد شد.

این استاد تربیت بدنی دانشگاه آزاد مبارکه ادامه داد: متاسفانه برنامه‌های راهبردی در ورزش نداریم، حتی در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی سرفصلی قوی با عنوان برنامه آموزشی مبتنی بر شناسایی فرصت‌های کارآفرینی نداریم.

منبع خبر:http://isfahan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=39783

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.