ساختار نظام‌مند، نفوذ به ورزش را سخت می کند

یک دکترای تربیت بدنی و علوم ورزشی تدوین لایحه سازمان نظام تخصصی ورزش کشور را باعث پیشرفت ورزش می‌داند، اما راه عملی شدن چنین نظامی را سخت می‌بیند.

سعید رستمی  در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، در واکنش به تدوین لایحه سازمان نظام تخصصی ورزش کشور، گفت: اگر سیستم نظام مهندسی و پزشکان را مد نظر قرار دهیم متوجه می‌شویم که برای اخذ نظام پزشکی، پزشکان باید روالی را طی کنند و مهندسان نیز تقربیا به همین شکل هستند، اما در سیستم ورزش کشور تنها مسیر علمی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا طی می شود و ساختاری نظام مند شبیه پزشکان و مهندسان نداریم.

وی با بیان اینکه از هر دیدی که نگاه کنیم چهارچوب اداری رشته‌هایی همچون پزشکی و مهندسی بسیار بهتر از ورزش است، افزود: وقتی صحبت از تغذیه ورزشی می‌کنیم ممکن است برخی افراد نیازمند کاهش وزن یا افزایش وزن باشند که نیازمند تغذیه مناسب ورزشی هستند در این میان کارشناسان تغذیه خوبی از دانشگاههای علوم پزشکی داریم، اما یادمان رفته کسی بهتر می‌تواند در مورد تغذیه نظر بدهد که هم کارشناس ورزشی است و هم از تغذیه سررشته‌ای دارد.

ساختار نظام مند نفوذ به ورزش را سخت می‌کند، اما…

وی با بیان اینکه  باید نظام ورزش را تدوین کنیم، عنوان کرد: گرچه تا عملی شدن این امر راه زیادی وجود دارد، اما اگر قطعی شود اینگونه معضلات حل و ورزش دارای ساختاری نظام‌مند می‌شود که نفوذ به آن نیز سخت خواهد شد، اما باعث پیشرفت کلی ورزش می‌شود.

این عضو هیئت علمی ‌اضافه کرد: وجود چنین ساختاری باعث می‌شود افراد فیلترهای خاصی را رد و با موفقیت وارد این ساختار شوند همچنین رسیدگی و بازرسی‌ها نیز بهتر خواهد شد.

وی افزود: ورزش به دلیل هیاهویی که دارد در بعد تبلیغات امتیازات مثبتی دارد و از این رو همه افراد چه کسانی که متخصص هستند چه افراد سیاسی و غیر ورزشی تلاش می‌کنند وارد این سیستم شوند و از امتیازات تبلیغاتی این سیستم استفاده کنند که شاید بسیاری از افراد توانسته‌اند در این امر موفق باشند.

این دکترای تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به اینکه در سطح استان اصفهان نیز مدیرانی داریم که ورزشی نبوده‌اند،‌اما توانسته‌اند در ورزش موفق عمل کنند، اضافه کرد: زمانی که چنین طرحی باشد افرادی که خواستار ورود به ساختار ورزش هستند باید یکسری صلاحیت‌ها را داشته باشند تا بتوانند ورود پیدا کنند.

وی در پاسخ به این سؤوال که تا چه اندازه امیدوار هستید که این طرح به تصویب برسد، ادامه داد: با شرایطی که حاکم است بین وزیر ورزش و مجلس شاید این کار سخت باشد، اما نباید فراموش کرد نفراتی که در راس وزارتخانه هستند بیشترین پتانسیل ممکن برای تدوین چنین طرح‌هایی را دارند، اما شرایط فعلی نشان می‌دهد گودرزی کار سختی در پیش دارد.

فارغ التحصیلان خواستار نظامی هماهنگ هستند

هم‌چنین مهدی شکروی – کارشناس ارشد تربیت بدنی، در این خصوص گفت: یکی از بهترین کارهایی که می‌تواند در ورزش برای تحصیل کردگان شکل بگیرد تصویب همین طرح است چرا که بسیاری از افرادی که تحصیلات ندارند تنها به صرف مقام قهرمانی مربیگری می‌کنند.

وی با بیان اینکه چنین مربیانی باعث بیشتر شدن آسیب دیدگی ورزشکاران می‌شوند، عنوان کرد: اگر ورزش نیز مانند بسیاری از رشته‌ها به صورتی منسجم اداره شود دیگر شاهد بی نظمی‌ها در ورزش نخواهیم بود.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی با بیان اینکه با بودن چنین نظام تخصصی در ورزش من به عنوان مربی می‌دانم که باید حتی جوابگوی برنامه‌ای که به ورزشکار می‌دهم، باشم، افزود: در چنین موقعیتی دیگر افرادی که تحصیلات ندارند وارد ورزش نمی شوند.

شکروی با بیان اینکه چندین سال است تقاضای فارغ التحصیلان تربیت بدنی داشتن یک نظام تخصصی و هماهنگ است، اضافه کرد: اگر چنین طرحی تصویب شود ورزش از قالب تجربی بودن بیرون می آید و به سمت علمی شدن پیش می‌رود.

برای ورزش زشت است مربی تیم ملی اش دیپلم داشته باشد

وی با بیان اینکه چرا یک مربی با مدرک دیپلم در کادرفنی تیم ملی قرار دارد، تصریح کرد: این شرایط برای ورزش زشت و سنگین است زیرا به نظر می‌رسد در ورزش یک کشور چهار آدم تحصیلکرده وجود ندارد.

شکروی ضمن اظهار امیدواری تصویب نظام تخصصی ورزش و اینکه این صحبت‌ها  تنها شعار نباشد، افزود: بودن افرادی که تحصیلات ندارند باعث می شود افراد تحصیلکرده دلسرد شوند.

منبع:

http://isfahan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=39315

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.