عوارض کفش پاشنه بلند

کفش پاشنه بلند برای خانم ها جزء لاینفک خوشتیپ بودن برای آن ها شده است ، اما آیا از عوارض کفش پاشنه بلند با خبر هستید؟ کفش‌های پاشنه بلند که ارتفاع بیش از ۲ تا ۳ سانتیمتر داشته باشند باعث افزایش قوس کمر، خم شدن زانوها و افزایش قوس گردن و ستون فقرات پشتی می‌شوند که می‌تواند باعث درد شدید نواحی کمر، زانو و گردن شود.
high-heel-shoes
این تاثیرات سوء در تمام سنین رخ می‌دهد و در سن بزرگسالی می‌تواند به جهت کمتر شدن تعادل، افزایش احتمال افتادن و آسیب دیدگی عوارض بیشتری نیز داشته باشد.نباید بلندی پاشنه کفش بیش از ۳ تا ۴ سانتیمتر نباشد چرا که سبب بر هم زدن تعادل در هنگام راه رفتن شده و منجر به پیچ خوردگی مچ پا و آسیب دیدن رباط مچ پا می‌شود.از دیگر عوارض استفاده از این کفش ها، کوتاه شدن طول عضلات پشت ساق پا می باشد. به این معنا که اگر خانمی بیش از ۶ ماه به طور مداوم کفش پاشنه بلند بپوشد، طول عضلات پشت ساق پایش کوتاه می‌شود.
افرادی که کفش پاشنه بلند می پوشند بیشتر دچار سردرد می شوند زیرا بلندی پاشنه کفش باعث قوس زیاد کمر شده و این قوس کمر به صورت جبرانی گردن را به جلو می کشد و رشته های عصبی یک و دو گردنی تحت فشار قرار می گیرد.افرادی که کفش های پاشنه بلند می پوشند بیشتر دچار سردرد می شوند زیرا بلندی پاشنه کفش باعث قوس زیاد کمر شده واین قوس کمر به صورت جبرانی گردن را به جلو می کشد و رشته های عصبی یک و دو گردنی تحت فشار قرار می گیرد در نتیجه این رشته های عصبی به سمت سر رفته و باعث فشار بر روی سر می شود و سبب ایجاد سر درد در فرد می گردد.
عـوارض کفش پاشنه بلند
نتیجه این عارضه کج و کوله شدن پا و کوتاه شدن قد نیست که برخی پاشنه بلند پوش‌ها بگویند، عضلات پای ما که کوتاه نشد، بلکه محصول این پدیده از بین رفتن قوس کف پاست که معمولا خود فرد متوجه کف پای صاف خود نمی‌شود، اما حتما کمر دردهای ناشی از آن آزارش خواهد داد .
یکی دیگر از عوارض کفش پاشنه بلند، فشار بیشتر به زانوهاست. بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد، کفش‌های دارای پاشنه بلند و پهن، ۲۶ درصد میزان فشار روی زانوی فرد را افزایش می‌دهند.همچنین کفش‌های با پاشنه بلند و نازک، ۲۲ درصد فشار روی زانو را افزایش می‌دهند. از طرفی سلامت غضروف بین استخوان های مفصل زانو، به مایع مفصلی زانو بستگی دارد. چرا که تغذیه این غضروف از طریق همین مایع صورت می‌گیرد.
وقتی فشار روی مفصل زیاد شود، هم غضروف فشار بیشتری را تحمل می‌کند و هم تغذیه آن از مایع مفصلی دچار اشکال می‌شود، به مرور زمان این پدیده باعث بروز آرتروز مفصل زانو می شود.
کفش باید دارای کفی مناسب باشد تا قوس طولی و عرضی پا را حفظ کند و پنجه‌های پا نیز تحت فشار نباشند چرا که در طولانی مدت باعث انحراف انگشت شست پا می‌شود که نوعی بیماری محسوب می‌شود و در سنین کهنسالی دردهای شدید در ناحیه مفصل شست پا ایجاد می‌کند که در بعضی مواقع با عمل جراحی می‌تواند اصلاح شود.افرادی که به این مدل کفش علاقمند هستند بهتر است نیمی از روز کفش‌های راحت بپوشند و یا کفش های پاشنه بلند را به طور متناوب با کفش های کتانی و کفش های پاشنه کوتاه بپوشند تا پایشان آسیب کمتری ببیند.

این نوشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه, دوره های مربیگری و کارگاه های دانش افزایی, عمومی, کلینیک ورزش درمانی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.