استاد دانشكده تربيت بدني و علوم ورزشي دانشگاه تهران معتقد است هرچقدر به لحاظ امكانات تخصصي و زيرساختها رشتههاي پايه با كمبود مواجه هستيم اين كمبود در آموزش و پرورش چندين برابر است.
دكتر عباسعلي گائيني در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي اهميت ورزشهاي پايه در كشور اظهار كرد: ورزشهاي پايه مستلزم 3 نياز اساسي از جمله معلم ورزيده، برنامه بلندمدت و ابزار، تجهيزات و مكانهاي مناسب است. به عنوان مثال در رشتهي دووميداني اگر هدف فقط توسعه و رشد ورزش دو باشد به امكانات ويژه و تخصصي نياز نداريم، اما در عين حال دوي 100 متر نياز به امكانات پيست و تجهيزات مناسب دارد، يعني شرايطي شبيه آنچه در المپيك ديديم در كشور نيز شاهد باشيم.
وي افزود: درخصوص پرتابيها، رشتههاي ميداني و پرش طول نيز به پيستهاي استاندارد و مناسب نياز است كه از اين لحاظ توسعه همگاني در كشور پيشبيني نشده است.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: جايگاه توسعه رشتههاي دووميداني در آموزش و پرورش است كه هرچقدر به لحاظ امكانات تخصصي در سطح ورزش كشور با كمبود مواجه هستيم در آموزش و پرورش اين كمبودها چند صدبرابر است. بنابراين به جرأت ميتوان گفت در مقايسه با تجهيزات پيشرفته دنيا، امكانات ما در رشتههاي پايه و آكادمي بسيار ضعيف است و به لحاظ مربيان نيز اين مشكل كاملا چشمگير است.
گائيني در پايان خاطرنشان كرد: بايد به فكر تامين امكانات و نيروي انساني چندوجهي در رشتههاي شنا، دووميداني و ژيمناستيك بود كه البته اين امر بايد در آموزش و پرورش شكل بگيرد كه متاسفانه از اين بعد نيز دچار مشكل هستيم. از سوي ديگر معمولا قهرمان المپيك در كشورهاي صاحب عنوان از دل مدارس بيرون ميآيند، ولي در كشور ما آموزش و پرورش صرفا آموزشي هستند و نقشي در شناسايي استعدادها و قهرمانپروري ندارند.