سه عامل باعث شده که مردم فکر کنند که قلیان کشیدن به مراتب بهتر از سیگار کشیدن است. در این راستا محققان به این سه مورد پاسخ داده اند؛
۱- آبی که در قلیان وجود دارد باعث تصفیه دود می شود، در نتیجه میزان سم دود کاهش می یابد؟
پاسخ : رطوب موجود در شلنگ قلیان باعث مسموم کنندگی دود می شود.
۲- آب می تواند مانند فیلتری عمل کند که مواد سمی دود را بزداید؟
پاسخ :حتی اگر آب به عنوان فیلتر عمل کند بازهم نمی تواند تمام سم موجود در دود را بگیرد. بنابراین خطری که سلامتی را تهدید می کند ، کم نمی شود.
۳- تنباکوی میوه ای برای قلیان استفاده می شود برای بدن منفی است؟
پاسخ :تنباکوی میوه ای که برای خوشبو کردن استفاده می شود نمی تواند برای بدن مفید باشد چون ارزش غذایی میوه طبیعی را ندارند و اسانسی بیش نیستند.
یک وعده قلیان معادل ۲۰ نخ سیگار
هر وعده قلیان معادل یک پاکت سیگار و دود قلیان مجموعه ای از مواد سرطان زای حاصل از سوختن زغال است که این مواد عامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های شناخته شده اند و خطر انتقال بیماری های عفونی همچون سل، هپاتیت و برخی بیماری های ویروسی را به دلیل استفاده مشترک از قطعه دهانی در هنگام مصرف قلیان افزایش می یابد.قلیان نه تنها تمام ۴۰ هزار ماده سمی و ۷۰ ماده سرطان زای موجود در سیگار را داراست بلکه مونوکسیدکربن بیشتری را تولید می کند.