المپیک حداقل تا سه دوره دیگر میزبان رشته کشتی خواهد بود، اما این که پس از سال 2024 ایران هم چنان میتواند به رشته مدال آور خود در المپیک ها تکیه کند یا خیر، چندان معلوم نیست. استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران با تاکید بر لزوم توجه به تمامی رشتههای ورزشی به خصوص رشتههای مدال آور، مهمترین دلیل ناکامی ایران در کسب مدالهای متعدد در رشتههای مختلف را عدم توجه به ورزش همگانی میداند. دکتر علی اصغر رواسی در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خاطر نشان کرد: چرا باید در یک کشور 70 میلیونی فقط به ورزش کشتی اتکا شود؟ ایران پر از استعدادهای پرتوان در رشتههای مختلف ورزشی است که باید از آنها استفاده کرد.
رواسی با اشاره به این که ما در المپیک در برخی از رشتهها حتی شرکت کننده هم نداریم، ادامه داد: چرا بر روی رشتههایی مثل والیبال و بسکتبال که در چند وقت اخیر موفقیتهای خوبی به دست آوردهاند سرمایهگذاری نمیشود تا بتوانند در المپیک به مدال دست پیدا کنند؟ او با بیان این که رشتههایی مانند دوومیدانی، رشتههای پر مدال و سرنوشت ساز هستند، خاطر نشان کرد: کشورهایی مثل آمریکا و چین که در رتبههای بالای المپیک قرار میگیرند، در رشته دوومیدانی مدالهای المپیک را درو میکنند و آن وقت ما در کل تاریخ المپیکها فقط یک مدال در دوومیدانی توسط احسان حدادی به دست آوردهایم که آن هم به نظرم یک جرقه بوده است.
رواسی مهمترین مانع در پیشرفت رشتههای مدال آوری همچون شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک را مشکل در ورزش همگانی دانست و گفت: کشورهایی که ورزش همگانی قوی نداشته باشند در کسب جایگاههای خوب و بالا در رقابتهایی مثل المپیک به مشکل خواهند خورد. استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران ، تصریح کرد: اگر کسی مثل احسان حدادی در المپیک مدال میگیرد وابسته به تلاش اوست. حتی در گذشته هم اگر برادران خادم در کشتی مدال آوری میکردند برای این بود که از حمایت خانواده خود برخوردار بودند و فدراسیون کشتی برای موفقیت آنها کار چندانی نکرده است و یا برای مثال کشتی به خاطر حضور محمد بنا در المپیک 2012 سه مدال طلا گرفت ، اگر بنا نباشد آیا باز هم میتوان چنین موفقیتی را کسب کرد؟ وی درباره عدم اتکا به کسب مدال توسط بانوان نیز، گفت: این توجیه منطقی نیست که بگوییم به خاطر بانوان بخشی از مدالهای المپیک را از دست میدهیم. مگر آقایان چند تا از مدالهای المپیک را کسب کردهاند که اشکال را به بانوان وارد میکنند؟
رواسی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطر نشان کرد: نمیخواهم موفقیتهای ورزشکاران ایران در رقابتهای المپیک را کم رنگ کنم، اما اگر موفقیتی در رشته ای مثل وزنهبرداری داشتیم به این خاطر بود که در برخی از اوزان کشورهای دیگر ضعیف شرکت کرده بودند. مساله ما اختلاف چند مدال نیست، مساله اختلاف چند ده مدال طلا و نقره در المپیک است. این استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران، افزود: مطمئنا در ایران آنقدر بودجه داریم که اگر به رشته ای پرداخته شود، از دیگر رشتهها غافل نمی شویم. به الان نگاه نکنیم که همه فدراسیونها با مشکل مالی مواجه هستند، این مشکل همیشگی نبوده و نخواهد بود. اگر برنامهریزی دقیقی صورت پذیرد مطمئنا میتوانیم در همه رشتهها موفقیت کسب کنیم. رواسی در پاسخ به انتقاد برخی مبنی بر این که بعضی از رشتههای ورزشی در ایران جای سرمایهگذاری چندانی ندارند، گفت: این توجیه غیر منطقی است. کسانی که این مباحث را مطرح میکنند باید دلیل قانع کنندهای برای حرفهای خود بیاورند. کشور ما شرایطی دارد که از نظر کسب مدال و موفقیت در رشتههای گوناگون مشکلی نداریم. او همچنین اظهار کرد: البته در برخی از رشتههایی که احساس میکنیم برتر هستیم نیز مشکل داریم. برای مثال این تعداد مدال المپیک در کشتی آزاد که داعیه دار آن هستیم بسیار کم است.