داروهایی که با ورزش ناسازگارند ?

معمولا ورزشکاران به داروهایی که حین ورزش مصرف می‌کنند توجه خاصی ندارند، در حالی که ممکن است این داروها با فعالیت ورزشی آنها ناسازگار باشد. اگر ورزشکار مجبور است دارویی را که برایش تجویز شده مصرف کند باید پزشک را از فعالیت ورزشی خود آگاه سازد. پایگاه اینترنتی eureka sante به شرح برخی از عوارض این داروها پرداخته است: امکان ناسازگار بودن بعضی از داروها با فعالیت‌های ورزشی وجود دارد. این داروها ممکن است بر مفاصل و یا اعصاب تاثیر بگذارند، باعث ضعیف شدن ماهیچه‌ها، سرگیجه و مشکلات بینایی شوند و در کل تاثیرات ناخوشایندی بر فرد ورزشکار داشته باشند. در موارد خاصی این ناسازگاری‌ها ایجاد می‌شوند، بنابراین اگر پزشک برای شما دارویی تجویز کرده استT به دلیل این که احساس می‌کنید ممکن است اختلال ایجاد کند، آن را قطع نکنید. بنابراین پزشک خود را از فعالیت ورزشی‌تان آگاه کنید.

کسانی که باید در این موارد هوشیار باشند، عبارتند از:

– ورزشکارانی که سابقه دارند.

– کسانی که ورزش‌های خطرناک انجام می‌دهند(غواصی، کوهنوردی، سقوط آزاد) اگر شما جزو این موارد هستید و باید دارو مصرف کنید با پزشک خود مشورت کنید و مطمئن شوید که در معرض خطر نیستید.

– از خود درمانی بپرهیزید! داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند، نیز می‌توانند تاثیرات منفی داشته باشند. به دقت دستورالعمل دارو را بخوانید و اگر نیاز بود از پزشک و متصدی داروخانه اطلاعات بگیرید.

* داروهایی که مشکلات گوارشی ایجاد می‌کنند:

بسیاری از داروها مشکلات گوارشی ایجاد می‌کنند این مشکلات عبارتند از : درد و سوزش معده، حالت تهوع، اسهال و غیره . این مشکلات زیاد جدی نیستند و بعد از چند روز درمان برطرف می‌شوند، با این وجود به هنگام مسابقات یا شب مسابقه ممکن است به کارایی ورزشکار لطمه بزنند.

* داروهایی که باعث به تعویق افتادن انعقاد خون می‌شوند:

بعضی از داروها برای رقیق کردن خون تجویز می‌شوند و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند. افرادی که از این داروها استفاده می‌کنند باید بدانند که اگر فعالیت ورزشی انجام دهند که منجر به زخمی شدن آنها شود،‌ خون ریزی زیادی خواهند داشت. ورزش‌هایی مانند : بوکس، راگبی، فوتبال آمریکایی و غواصی از این دست هستند.

توجه داشته باشید که حتی بعضی از داروهایی که برای این منظور تجویز نشده‌اند، ممکن است چنین عوارضی داشته باشند. معمولا داروهایی که آسپیرین یا اسید والپروئیک دارند، از این دست هستند. ورزشکارانی که به طور مداوم از این داروها استفاده می‌کنند باید هوشیار باشند. زیرا در صورت خونریزی دیرتر زخم منعقد می‌شود. در این شرایط باید با پزشک خود مشورت کنند تا آزمایشات لازم را انجام دهد و در صورت امکان دارو را تغییر دهند.

این نوشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه, عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.