ورزش با شدت بالا و زمان کم تاثیر زیادی در لاغری افراد ندارد.
با تغییر فصل آنچه که ورزشکاران حرفهای را بیشتر تهدید میکند مساله کم آبی و تعریق بیش از حد است که بعضی وقتها سبب میشود ورزشکار به دلیل از دست دادن املاح از جمله سدیم و پتاسیم و دهیدراته شدن بدنش دچار خستگی زود هنگام و افت عملکرد شود. بنابراین توصیه میشود با تغییر فصل و نزدیک شدن به فصل گرما ورزشکاران از لباس هایی استفاده کنند که مانع جذب گرما و تعریق بیش از حد شوند و همچنین زمان تمرینات خود را به اوایل صبح و عصر تغییر دهند تا دچار گرما زدگی نشوند.
استفاده از نوشیدنیهای ورزشی به جای آب قبل از شروع تمرینات، در جریان تمرینات و مسابقات بهترین شیوه برای رفع کم آبی است به شرط آن که حاوی کافئین و مواد انرژیزا نباشد، چون در این صورت باعث افزایش دفع ادرار در ورزشکار میشود.
ورزشکاران پیش از شروع هر فعالیتی باید مایعات کافی مصرف کنند و در عین حال از ورزش کردن در محیط های رو باز که نور آفتاب شدید و مستقیم است بپرهیزند چون علاوه بر گرما زدگی، احتمال ابتلا به سرطان پوست نیز در این گونه افراد زیاد میشود.
کسی که چند سال پیش به صورت حرفهای یک فعالیت ورزشی را دنبال می کرده و پس از مدت زمان طولانی از کنار گذاشتن آن فعالیت بخواهد دوباره آن ورزش را شروع کند، باید در ابتدا از لحاظ فشار خون، قند و چربی مورد بررسی قرار بگیرد و سپس با انجام 20 دقیقه پیاده روی خفیف به مدت سه تا پنج روز در هفته به مرور زمان به شدت ورزش خود بیفزاید. چون انجام ورزش با شدت بالا و زمان کم میتواند سلامتی این افراد را تهدید کند.
مردم باید سعی کنند ورزش را به عنوان یک فرهنگ و عامل پیشگیری از بیماریهای قلبی – عروقی، دیابت و راهی برای کسب سلامت و درمان انواع بیماریها در نظر بگیرند نه این که فقط به جنبه قهرمانی آن توجه داشته باشند.