از تمامی دانشجویان و دوستان عزیز دعوت می شود پس از مطالعه متن زیر، بدون انتقاد و غرض ورزی های مغرضانه و تخریب شخصیت های فعال در زمینه ورزش، نظرات خود را درج نمایند. مطمئنا نظرات سازنده در سایت درج خواهد شد.
واضح است که در هر جامعه ای ورزش نقش برجسته ای در تامین سلامت افراد به لحاظ جسمانی و روانی ایفا می کند و مدیریت ها در این حوزه بایستی اگاهانه، توانمند و با کفایت باشد.شاهین شهر، شهری است با قدمت کمتر از 40 سال که در 15 سال اخیر بیشترین میزان افراد تحصیلکرده را دارا بوده است. طبق آمار اداره کل ورزش و جوانان، میانگین ورزشکار سازمان یافته در استان اصفهان 9 درصد است در حالیکه این میزان در شهر اصفهان 5/3 درصد و در شاهین شهر 19 درصد می باشد. همچنین از این میزان، ورزشکاران بانو درصد بیشتری را به خود اختصاص داده اند و از این حیث نیز شاهین شهر در سطح کشور منحصر به فرد است.این درصد بالای ورزشکار نمایانگر میزان علاقه جوانان به گرایش به فعالیت های ورزشی است. درست در نقطه مقابل این همه حسن و وجود قهرمانان متعدد آسیایی و جهانی به ویژه در رشته های رزمی و انفرادی، عدم وجود مدیریت توانمند در این حیطه خاص است. در طول 5 سال گذشته، 4 سرپرست و یک نفر به عنوان معین و نماینده اداره کل ورزش و جوانان در شهرستان فعالیت نموده اند. این همه تغییرات در سطح مدیریتی ورزش شهرستان این سوال را در اذهان ایجاد می کند که آیا بافرهنگ ترین شهر کشور فاقد مدیر ورزشی تحصیلکرده و توانمند است؟!
به لحاظ جامعه شناسی شهرهایی نظیر شاهین شهر که فاقد پیشینه و قدمت تاریخی می باشند در سالیان اخیر گسترش چشمگیری یافته اند و این مطلب باعث هجوم قومیت های مختلف به آن شده است. اینگونه شهرها دارای “هویت گمنام” می باشند، قهرمانان جهانشان به چشم نمی آیند، نخبگان و نفرات موفق در زمینه های مختلف تحصیلی قادر به فعالیت در آن نیستند و مدیریت غیر بومی در آن گسترش می یابد. به همین دلیل اکثریت مدیران در سطح شهرستان غیر بومی هستند.
مدیریت های مقطعی و زودگذر که تنها ریشه در ضعف درونی افرادی دارد که به دنبال فرصتی برای ابراز وجود هستند نه به دنبال خدمت، نه تنها نارضایتی نخبگان ورزشی را به همراه دارد بلکه نتیجه گرایی های کوتاه مدت را جایگزین استعدایابی های بلند مدت و سازندگی می کند. به دلیل جذابیت ورزش و به دنبال آن حضور طرفداران و علاقمندان پرشمار در زمینه ورزش، فضای امنی برای سوءاستفاده عده ای ایجاد نموده است که عاری از هرگونه توانایی در زمینه ورزش هستند. این مساله آنگاه پیجیده تر می شود که اینگونه افراد درست در زمان انتخابات مجلس اسلامی و شورای شهر بر کرسی مدیریت تکیه می زنند و تنها اندکی پس از اعلام نتایج انتخابات وعده و وعیدها رنگ می بازند. اینگونه انتصابات باعث بی اعتمادی قشر جوانان به نمایندگان مجلس و مدیران شهرستان می شود و انرژی مثبت جوانان را که می تواند در مسیرهای صحیح به کار گرفته شود به بیراهه میکشاند.
در حال حاضر این شهرستان فاقد مدیریت آگاه به لحاظ علمی، توانمند به لحاظ عملی و برنامه محور به لحاظ سازندگی در زمینه ورزش است. مدیریتی که فاقد تحصیلات در زمینه تربیت بدنی و حتی عناوین قهرمانی در یک رشته خاص است که نشانگر تجربه حضور در جمع ورزشکاران باشد. اینگونه مدیریت های کوتاه مدت باعث شده عده ای در هیئت های ورزشی بیش از 10 سال مشغول به کار باشند و نه تنها از جوانان پرانگیزه و جویای نام استفاده نمیکنند بلکه همچون سد در مقابل راه پیشرفت آنان می ایستند. این افراد در هیئت های ورزشی ریشه دوانده اند و از آنجا که مدیریتی با کفایت را به عنوان ناظر خود نمی بینند، روز به روز از مسیر اصلی ورزش که همان پرورش استعداها، هدایت صحیح انرژی های جوانی و ایجاد فرهنگ غنی اسلامی به ویژه در ورزش است، دور می شوند. در چنین فضایی با کنار گذاشتن فعالیت های ورزشی شهرداری و سازمان رفاهی تفریحی، که نه تنها در بعد قهرمانی و تفریحی موفق بوده بلکه در زمینه ترویج ورزش همگانی و سلامت جامعه نیز پیشرفت چشمگیری را نشان داده است، ورزشی وجود نخواهد داشت. پس بایستی مسئولین شهرستان و متولیان ورزش پاسخگو باشند: ورزش شاهین شهر، چند گام تا نابودی؟