تغییرات فصلی و تاثیر تغذیه بر روی ورزشکاران آماتور و حرفه‌ای

اگر ورزشکاران حرفه‌ای از رژیم غذایی متناسب در هر فصلی برخوردار باشند، تغییرات آب و هوایی تاثیری بر عملکرد ورزشکاران از نظر نوع و شدت تمرینات نخواهد داشت.

زمان مسابقات اکثر ورزشکاران حرفه‌ای فصل تابستان است، در نتیجه‌ برای بالا بردن عملکرد و کارایی خود باید فشار زیادی را از لحاظ بار تمرینی متحمل شوند و این امر به همان نسبت که دفع املاح از جمله سدیم، پتاسیم و آهن را از بدن آنها افزایش می‌دهد، نیاز به مصرف مایعات را نیز بالا می‌برد. بنابراین ورزشکاران برای این که با شرایط کم آبی و به ویژه کم خونی مواجه نشوند باید رژیم غذایی خود را به طور مرتب پالایش کنند تا در فصل تابستان با مشکلات جدی روبرو نشوند.

از سوی دیگر برخی از ورزشکاران به دلیل این که در این فصل کمتر تحت تاثیر جریان مسابقات قرار دارند و بار تمرینی آنها از شدت کمتری برخوردار است، انرژی بیشتری را دریافت و دچار اضافه وزن می‌شوند که این مساله نیز برای ورزشکاری که به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کند شرایط مناسبی نیست و زنگ خطری برای افت عملکرد وی و زیر سوال بردن کارایی حرفه‌ای ورزشکار است . بنابراین یک ورزشکار حرفه‌ای با تغییر فصل باید سعی کند در هر شرایطی از نظر تغذیه مراتب نوع رژیم غذایی خود باشد تا عملکرد وی تحت تاثیر شرایط تغییرات فصلی قرار نگیرد.

از آنجا که با افزایش دما مصرف کربوهیدرات بالا می‌رود، ورزشکاران باید با تغییر فصل مراقب دریافت کربوهیدرات و ذخایر گلیکوژنی باشند، ضمن این که در کنار استفاده از 10 تا 12 لیوان آب در طی روز از نوشیدن مایعات ورزشی که حاوی املاح است غافل نشوند، در این صورت می‌توانند حتی با افزایش دما زمانبندی تمرینات خود را در هر فصل پیش گیرند بدون این که با مشکل خاصی روبرو شوند.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.