دكتر گائيني: موفقيت ايران در المپيك فراتر از حد تصور بود/ گام‌ بلندي را براي 2020 برداريم

استاد دانشگاه تربيت بدني و علوم ورزش دانشگاه تهران مي‌گويد با هدف‌گيري بازي‌هاي المپيك 2020 و 2024 بايد گام‌هاي بلند موفقيت را به گونه‌اي برداريم كه جزو 10 كشور نخست المپيك پس از المپيك 2020 باشيم.

دكتر عباسعلي گائيني در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در رابطه با عملكرد ورزشكاران در بازي‌هاي المپيك 2012 لندن اظهار كرد: هر موفقيت نسبي ريشه در معادلات و محاسبات قبلي دارد. در مقايسه با المپيك پكن موفقيتي كه تاكنون كاروان ورزشي ايران در سي‌امين دوره بازي‌هاي المپيك كسب كرده فراتر از حد انتظار بود. بويژه در رشته كشتي فرنگي كه نشان داد اگر برنامه‌ريزي‌ها درست انجام شود و مجري اين برنامه‌ها فردي توانمند و به اصول اخلاقي و انساني و رفتاري خوبي متعهد باشد، در اين دنياي پيشرفته تكنولوژي هنوز هم مي‌توان به موفقيت‌هاي خوبي دست يافت كه با ملاك‌ها و معيارهاي روز قابل انطباق نيست.

وي افزود: در رشته دووميداني اين تك مدال محصول تلاش و انسجام و پيگيري‌هاي خود مدال‌گيرنده بود. به هر صورت اين موفقيت نسبي حاصل شد و باعث سرافرازي كشور و ملت بزرگوار ايران شد. من به طور قطع مي‌گويم همه ورزشكاران به خوبي توانستند پاسخ محبت‌هاي ملت و دولت را بدهند. در اين دوره 33 ساله پس از انقلاب هيچ دولتي به اندازه دو دولت گذشته نيازهاي مالي و پشتيباني معنوي از ورزش نداشته و طبيعي است اين حمايت‌ها در كنار استقلال نسبي فدراسيون‌ها به دست خواهد آمد. اكنون براي اينكه ورزش ما از مشكلات فردي و شخصي فاصله بگيرد و بيشتر جنبه نهادينه پيدا كند، دولت بايد پس از اين بازي‌ها استقلال نسبي به فدراسيون‌ها بدهد كه اولا با تغيير و تحولات در صحنه جهاني با مشكل مواجه نشوند و ديگر آن كه بال‌هاي پروازي آن‌ها براي برنامه‌ريزي و اجراي برنامه‌ي خود كاملا تخصصي و گسترده شود.

گائيني ادامه داد: از نهاد دولت در كلان كشور مي‌خواهم فدراسيون‌ها به طور كامل مستقل شوند و نحوه انتخاب مديران مطابق آيين‌نامه‌اي شود كه دخالت‌هاي شخصي و نهادهاي دولتي در آن‌ها كمتر ديده شود. همچنين به لحاظ وابستگي نهادي به كميته ملي المپيك ملحق شوند. من شاهد بودم مديران ورزش تا زماني كه در سازمان تربيت بدني گذشته بودند با اين انتقال نهادينه فدراسيون به كميته ملي المپيك مخالف بودند ولي زماني كه در موضع مديريتي در كميته ملي المپيك قرار گرفتند موافق اين انتقال شدند. بنابراين به عنوان كارشناس خرد در ورزش و آشنا با تاريخچه ورزش كشور در بعد از انقلاب اين تصميم را به سود ورزش كشور مي‌دانم، در غير اين صورت شرايط پيشين برتري نظرات شخصي و سليقه‌ها را در يك امر شناخته شده جهاني معرفي خواهد كرد.

اين استاد دانشگاه با تاكيد براينكه موفقيت‌هاي حاصل شده در المپيك لندن موفقيت ملي است، خاطرنشان كرد: اميدوارم نتايج حاصله مصادره به شخص يا نهاد خاصي نشود و كساني كه در اين راه تلاش كرده‌اند آن‌ها نيز از نهاد ملت هستند و نبايد منتي بر ملت عزيز و بزرگوار ايران بگذارند. با اتمام اين بازي‌ها دولت رئوس كلي موفقيت در ورزش را بايد تعيين كند و در اين راه فقط ستادي عمل كند و كلان اين برنامه‌ريزي‌ها را به سازمان‌هاي ذي‌ربط ابلاغ كند.

وي در پايان تاكيد كرد: به نظر مي‌رسد فدراسيون‌ها بايد همچنان نخبه‌پروري كنند و سازمان‌هاي پشتيبان از جمله وزارت آموزش و پرورش و ورزش و دانشجويي را پشتوانه‌سازي كنند. در مجموع به عنوان يك ايراني از اين همه موفقيت سرشار از ذوق شدم و دست محمد بنا كه شناخت كاملي نسبت به وي ندارم را مي‌بوسم.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.