افراد تا سن 20 سالگی که رشد تقریبا در این سن متوقف میشود، میتوانند با ورزش کردن قد بلند شوند.
برای بلند شدن قد، باید بیشتر ورزشهایی را انجام داد که حالت کششی دارند. البته در کنار ورزش کردن نوع تغذیه نیز در روند بلند شدن قد تاثیرگذار است. افراد باید از موادی که بیشتر حاوی کلسیم و پروتئین است، استفاده کنند.
افراد برای بلند شدن قد خود باید به صورت مرتب ورزشهای کششی را انجام دهند و در این راستا باید به ورزشهایی بپردازند که حالت کششی به سمت بالا داشته باشند که در این میان ژیمناستیک که به ویژه برای کودکان مناسب است، پیشنهاد میشود. ورزش والیبال هم برای بلند شدن قد بسیار مناسب است. در ژاپن این نوع ورزش برای بلندشدن قد افراد استفاده شد و باتوجه به اینکه در این کشور افراد از نظر نژادی کوتاه قد هستند، برای بلند شدن قدشان به والیبال روی آوردند که پس از یکی، دو نسل صاحب افراد قدبلند شدند.
البته ورزش شنا هم برای بلند شدن قد افراد به ویژه خانمها پیشنهاد میشود چرا که در شنا، بدن حالت کششی پیدا میکند و طول عضله بیشتر میشود. در ورزش وقتی عضله در دو سر مفصل کش میآید، بسیار اهمیت دارد. درکل میتوان والیبال، شنا و ژیمناستیک را که در به وجود آمدن این حالت موثر است، برای بلند شدن قد پیشنهاد کرد.
در این زمینه ورزش بسکتبال هم خوب است ولی برخیها معتقدند که در این ورزش به دلیل اینکه فرد به سمت بالا پرش میکند و سپس به سمت پایین میآید، ضربههای وارد شده، ممکن است در بلند شدن خیلی تاثیرگذار نباشد.
افراد تا سن 20 سالگی که رشد تقریبا متوقف میشود زمان دارند که برای افزایش قد خود اقدام به انجام فعالیتهای ورزشی مناسب کنند. دختران و پسرانی که قصد دارند با انجام ورزشهای مناسب قدبلند شوند باید این موضوع را مدنظر داشته باشند که آنها تا این سن در روند رشد هستند و میتوانند قدبلند شوند.
افراد در حالت عادی برای بلند شدن قد خود باید از کفشهای مناسب نیز استفاده کرده تا انعطاف بدن آنها بیشتر شود. این افراد در هنگام ورزش کردن نیز باید روی زمینهایی فعالیت کنند که نیروی جاذبه زمین را دفع کند؛ به طور مثال باید روی چمن ورزش کرده و نباید روی آسفالت که سخت است، ورزش کنند.
همچنین حداقل باید سه روز در هفته را به ورزش کردن اختصاص داد؛ به ویژه کسانیکه مبتدی بوده و به تازگی قصد ورزش کردن را دارند. فعالیت ورزشی باید به گونهای باشد که روی سلولهای بدن فشار وارد نکند و در ادامه، تمرینات را به تدریج با افزایش تعداد روزهای ورزش کردن، بیشتر کرد.
از نظر فیزیولوژیکی، میزان انعطافپذیری خانمها نسبت به آقایان بیشتر است؛ بنابراین نوع ورزشهایی که انجام میدهند نیز متفاوت است. همچنین نوع ورزش در کودکان به دلیل اینکه در حال رشد هستند و بدنها انعطاف بیشتری دارد، با افراد دیگر ردههای سنی متفاوت است. درکل میتوان گفت پس از 18 سالگی به بالا محورهای حرکتی افراد کندتر میشود.
کمتحرکی و عدمتحرک کافی باعث تغییر متابولیسم بدن میشود که به تبع ترشح هورمونهای بدن را با نقص مواجه کرده و مانع از حداکثر شدن، رشد میشود. عوامل رشد در افراد نیز شامل عوامل وراثتی، تغذیه مناسب، فعالیت ورزشی و خواب مناسب است.