ورزش و تحرک عامل مهم پیشگیری و بخشی از مراحل درمان در بیماریهای شایع زنان است.
این تفاوتها باعث شده است که مردان توان هوازی بیشتری داشته باشند. از طرفی حجم قلب و وضعیت عضلانی در این افراد بیشتر است که همین تفاوتها شامل طول قد و اندامهایی مثل لگن، زانو و آرنج است، باعث تفاوت الگوهای پیشنهادی برای ورزش زنان میشود.
یکی از مهمترین مشکلات زنان در میانسالی ابتلا به پوکی استخوان است. در این سن و بعد از یائسگی، به علت تغییرات هورمونی استخوانها به شدت شکننده و ضعیف میشوند و ممکن است با کوچکترین ضربه شکستگی ایجاد شود. به همین دلیل برای تراکم استخوان بهتر و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان باید از همان سنین کودکی دختران را به انجام ورزش و تحرک ترغیب کرد و با برنامههای ورزشی شامل ورزشهای متحمل وزن و مصرف کافی لبنیات از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
یکی از شایعترین صدمات در زنان، آسیب دیدگی رباط صلیبی قدامی است. معمولا دختران دیرتر از پسران و از سن 12 – 11 سالگی که در حال قد کشیدن هستند شروع به ورزش و فعالیت میکنند، در این سن عضلات و تاندونها در حال کشش هستند و همین فعالیتها ممکن است باعث ایجاد صدمات ریز و به تدریج و بروز شکستگیها و مشکلات تاندونی در آنها شود.
در بیشتر جوامع زنان – به خصوص زنان خانه دار – از فعالیت بدنی کمی برخوردارند و انگیزه تحرک در این قشر وجود ندارد که دلیل آن هم میتواند کمبود امکانات باشد. کم تحرکی باعث بروز چاقی میشود که همین اضافه وزن مقاومت فرد به انسولین را افزایش میدهد. به طور کلی در همه این موارد ورزش علاوه بر پیشگیری از چاقی، نقش درمانی هم خواهد داشت. بیشتر افرادی که دیابت نوع دو دارند میتوانند با یک برنامه ورزشی مناسب و تغذیه صحیح قند خون خود را کنترل کنند.