دانشیار گروه تربیت بدنی دانشگاه شهر کرد میگوید به رغم این که اعتبارات نسبتا خوبی به پژوهش اختصاص داده میشود، اما پژوهشهای انجام شده فاقد ارزش علمی و در جهت رفع نیازهای واقعی جامعه نیستند.
دکتر محمد فرامرزی در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: بسیاری از پژوهشهایی که انجام میشود چون در حیطه دانشگاهها هستند به صورت کاربردی پاسخگوی نیازهای واقعی ورزش کشور نیست. از سوی دیگر اکثر اعضای هیات علمی به سمت طرحهای پژوهشی میروند که منجر به تولید مقاله شود، اما چون این روند کار سختی است بسیاری از اساتید سراغ آن نمیروند.
وی خاطر نشان کرد: در برهه کنونی ارتباط خوبی بین مراکز اجرایی و پژوهشی وجود ندارد و این ناپیوستگی و عدم انسجام سبب عدم شناسایی نیازهای پژوهشی توسط بدنه ورزش و اعلام آن به دانشگاهها شده است.
وی افزود: در حال حاضر چون مراکز اجرایی اعتقادی به مراکز دانشگاهی ندارند و اولویتها در زمینههای مختلف برحسب طرحهای پژوهشی انجام نمیشود، در نتیجه مشخص نیست که چند درصد از روند فعالیتها بر اساس راهبردهای مکان علوم ورزش تعیین میشود.
فرامرزی گفت: کارهای علمی قوی از جمله تدوین طرح جامع در کشور انجام شده ، اما چون تصمیم گیرندگان به آن باور ندارند، استراتژی و برنامههای خود را بر حسب معیار شخصی و بدون بهره گرفتن از استراتژیهای طرح جامع برنامههای خود را به مرحله اجرا میرسانند.
دانشیار گروه تربیت بدنی دانشگاه شهر کرد در پایان یکی از مشکلات اساسی برای انجام طرحهای پژوهشی مشکل اعتبارات عنوان کرد و افزود: اگر سازمانها بر اساس الزامات قانونی یک درصد از بودجه خود را به کارهای پژوهشی اختصاص دهند، دیگر نیاز به بودجه دانشگاهها نیست که اکثرا به خاطر پایین بودن اعتبارات راغب نیستند. بودجه ای در این زمینه در اختیار پژوهشگران قرار دهند.