چرا سپاهان از آسیا حذف شد؟

 در ادامه تعدادی از نقاط ضعف سپاهان که منجر به حذف زودهنگام این تیم از لیگ قهرمانان آسیا و کمرنگ شدن امید قهرمانی‌اش از لیگ برتر را برمی‌شماریم:
عدم استفاده از سیستم چرخشی برای ۳ جبهه
اکنون تمامی تیم ها برای حضور موفق در جامهای مختلف، از سیستم چرخشی یا آلترناتیو هر پست استفاده می کنند تا بازیکنانشان کمتر دچار فرسودگی و فوتبال زدگی شوند؛ موردی که در سپاهان کمتر آن را دیدیم و شاهد این مدعا، دو دیدار پشت سر هم مقابل استقلال و الاهلی بود که کرانچار در هر دو بازی تقریباً از ترکیب ثابتی استفاده کرد و حاصل آن دریافت ۴ گل در بازی دوم بود و عملاً کیفیت تیمش را تا حد زیادی تنزل داد. اگر کرانچار توان بازیکنانش را تقسیم می کرد، می توانست کیفیت حداکثری شاگردانش را تا آخرین بازیها نگه دارد.
خریدهای ضعیف در اول فصل
سپاهانی‌ها در اول فصل بازیکنان زیادی را از دست دادند ولی نتوانستند جایگزین‌های مناسبی برای آن‌ها به تیم بیاورند. جدا شدن نفرات تاثیرگذاری همچون رحمان احمدی (دروازه‌بان اول فعلی تیم ملی)، سید جلال حسینی (بهترین مدافع میانی حال حاضر ایران)، مهدی کریمیان و جانواریو (بازیکنان ثابت خط میانی فصل قبل) و همچنین محسن بنگر و سیدصالحی به خودیِ خود برای تضعیف یک تیم کافی است؛ حال اگر جانشینان مناسبی به جای این بازیکنان هم به تیم آورده نشود.
مسئولان سپاهان هم برای رفع این مشکل، زوج خط دفاعی ذوب‌آهن یعنی احمدی و طالبی را به همراه دروازه‌بان دوم این تیم به خدمت گرفتند و همچنین محمد غلامی، عادل کلاه‌کج، میلاد زنیدپور، اروین بولکو و جالوویچ را به تیم اضافه کردند؛ کلاه‌کج و زنیدپور که در همان نیم فصل از تیم جدا شدند و صادقی، جالوویچ و غلامی نیز تبدیل به بازیکنان فیکس نیمکت ذخیره شدند!
البته ناگفته نماند که خلعتبری بهترین خرید زردپوشان و شاید حتی بهترین خرید فصل بود که مسئولان موفق شدند در روزهای پایانی نقل و انتقالات وی را به خدمت بگیرند؛ خلعتبری هم‌اکنون بهترین گلزن و بهترین پاس گل دهنده تیم است.
یک نیم‌فصل مشکل در پست دروازه‌بانی!
مسئولان سپاهان، محمد باقر صادقی را با مبلغ نسبتاً زیاد و به امید این‌که وی را به عابدزاده‌ دوم ایران تبدیل کنند، به خدمت گرفتند. صادقی که سابقه‌ حضور در تمام رده‌های سنی تیم ملی را دارد، تا هفته‌ چهارم و بازی برابر تیم سابقش عملکرد نسبتا بی‌نقصی داشت. اما از هفته‌ پنجم و بازی مقابل سایپا اشتباهات وی شروع شد و در هفته‌ بعد مقابل پیکان نیز با یک اشتباه محرز گل دریافت کرد تا موج انتقادات از وی شروع شود. کرانچار در مصاحبه‌هایش دائماً از وی تعریف و تمجید می‌کرد، ولی مشخص بود که ته دلش از او راضی نیست. اضافه شدن گردان به تیم و تبدیل شدن وی به دروازه‌بان فیکس از همان بازی اول، مهر تاییدی بر این مدعاست.
ضعف در عمق خط دفاعی
n00095638-bدر نیم‌فصل اول احمدی و طالبی زوج قلب خط دفاعی سپاهان را تشکیل می‌دادند و عملکرد چندان خوبی نداشتند تا جایی که زردپوشان تا پایان نیم فصل اول یکی از ۵ تیمی بودند که بیشترین آمار گل خورده را داشتند و این مورد برای قهرمان نیم‌فصل اصلاً آمار خوبی نبود. هر چند با بازی هجومی و گل‌های زده‌ زیاد این آمار جبران می‌شد، اما اگر زردپوشان گل‌های کمتری دریافت می‌کردند، شاید اکنون قهرمانی لیگ را دو هفته مانده به پایان آن جشن می‌گرفتند.
کناره‌های خط دفاع، پاشنه آشیل سپاهان
حسن جعفری، مهدی جعفرپور، علی احمدی، اروین بولکو… این‌ها نام‌هایی است که در این فصل در سمت راست خط دفاعی سپاهان قرار گرفتند! تعدد نام‌ها در این پست نشان از کارآیی نداشتن این بازیکنان در این پست و اشراف کادر فنی به ضعف این بازیکنان دارد.
در سمت مقابل یعنی دفاع چپ هم وضعیت بهتر از این نیست. در نیم‌فصل اول حسن اشجاری در این پست قرار گرفته بود و ایران‌نژاد به عنوان ذخیره‌ این بازیکن بازی می‌کرد. اشتباهات مرگبار اشجاری که آخرین آن زدن یک گل به خودی مبتدیانه مقابل تراکتورسازی بود، باعث شد تا مدیران سپاهان تصمیم به فروش وی در نیم‌فصل بگیرند. اضافه شدن حاج‌صفی به تیم در نیم‌فصل شاید بهترین خبری بود که هواداران و کادرفنی می‌توانستند بشنوند؛ برگشتن احسان در ابتدای نیم‌فصل مقداری از مشکلات سپاهان در سمت چپ را برطرف کرد، اما رفته رفته ضعف وی در این نقطه آشکار شد تا جایی که در ۷-۸ بازی اخیر، زردپوشان شدیداً از این نقطه ضرر کرده‌اند.
هدر دادن موقعیت‌های زیاد در هر بازی و نداشتن ذخیره‌ مناسب هجومی
اوایل فصل، کرانچار از موقعیت‌سوزی بازیکنانش شاکی بود. جالوویچ در حد انتظار ظاهر نشد و غلامی نیز بازیکن مطمئن و تمام‌کننده‌ای نشان نداد. تقریباً از اواسط نیم‌فصل اول بود که سوکای و خلعتبری زوج خط حمله سپاهان را تشکیل دادند، ولی موقعیت‌سوزی این بازیکنان و همچنین نبود جانشین مطمئن برای این دو نفر، دائماً روی اعصاب هواداران و کادر فنی بود، اما رفته رفته مشکل گل نزدن خلعتبری حل شد و سپاهان بعد از آن از موقعیت‌هایش هم بهتر استفاده کرد تا اکنون و پس از ۳۳ بازی، بهترین خط حمله لیگ را داشته باشد. 
کاهش بار فنی نیمکت پس از مرزبان 
در فصل نقل و انتقالات بحث‌های زیادی پیرامون مرزبان و نقش وی در جذب بازیکنان به گوش می‌رسید و مدیران سپاهان دائم این شایعات را تکذیب می‌کردند؛ اما اواسط نیم فصل بود که خبر اخراج (بخوانید قطع همکاری!) مرزبان همه را شوک زده کرد. رفیق شفیق کرانچار و مربی‌ای که همه‌جا کنار وی بود، از تیم جدا شد و سپاهان به دنبال جذب یک مربی خوب برآمد. 
در اینکه در زمان مرزبان، آنالیز، مباحث تاکتیکی، کیفیت بدنی و تمرینات سپاهان خیلی متریک تر بود و بازیکنان بایستی به فرم می رسیدند تا در ترکیب قرار گیرند واقعیتی است که آن را نمی تواند کتمان کرد.
لیگ قهرمانان آسیا از دست رفت، لیگ برتر هم شرایط سختی را پیش روی سپاهان قرار داده است و جام حذفی شانس بزرگ سپاهان برای اهدای یک جام به هواداران است. امیدواریم سپاهان برای دیدار روز یکشنبه به اندازه کافی هوشیار و بزرگ باشد.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.