محققان دریافتهاند ورزش متعادل در حین یادگیری و قبل از آن میتواند باعث افزایش حافظه شود و کارایی را بالا ببرد. در دهههای گذشته، انجام مطالعاتی بر روی حیوانات و انسانها نشان داده که ورزش توانایی یادگیری و حافظه را افزایش میدهد. جزئیات در این زمینه ناشناخته ماندهاند. آیا بهتر است قبل از این که چیزی یاد بگیریم ورزش کنیم؟ ورزش باید متعادل باشد یا شدید؟
تحقیقات اخیر نشان دادهاند که زمان و میزان و شدت ورزش میتواند بر توانایی و حافظه تاثیر بگذارد. برای رسیدن به این نتیجه محققان مطالعات گسترده تری انجام دادند. این مطالعات بر روی 81 زن جوان آلمانی انجام شد که به سه گروه تقسیم شدند. از این افراد خواسته میشد که 30 دقیقه به لیستی از کلمات گوش دهند و آنها را به خاطر بسپارند. گروه اول پس از نیم ساعت نشستن به کلمات گوش دادند، گروه دوم بر روی دوچرخه ثابت به مدت 30 دقیقه تمرین کردند. گروه سوم به هنگام شنیدن کلمات دوچرخهسواری کردند. دو روز بعد از این افراد تست گرفته شد که نشان داد کسانی که به هنگام شنیدن کلمات دوچرخهسواری می کرند، از همه کارایی بهتری داشتند. گروه دوم کمی از گروه اول کاراییشان بهتر بود.
نتایج این مطالعات با نتایج تحقیقاتی که در گذشته انجام شده بود و نشان میداد ورزش تاثیری بر یادگیری ندارد، در تضاد بود.
دکتر مارن اشمیت میگوید: پیام تحقیقات ما این بود که شدت و زمان ورزش بر یادگیری تاثیرگذار است. اگر ورزش شدت متعادلی داشته باشد به مغز کمک میکند تا اطلاعات جدیدی دریافت کند و این اطلاعات را به حافظه بسپارد، اما اگر ورزشی شدید باشد، بدن و مغز بیش از حد تحریک میشوند. به این ترتیب بیشتر توجه مغز به فعالیت بدنی معطوف شده و کمتر به حافظه می پردازد.
ورزش باعث میشود مواد شیمیایی خاصی در بدن ترشح شوند که بر شکل گیری حافظه تاثیرگذار هستند. اگر روز بعد امتحان دارید بهتر است کمی ورزش کنید! ورزش کردن میتواند توانایی حافظه را بالا ببرد.