دکتر رواسی: مشکلات علمی ورزش حل نشود در بازی‌های آسیایی 2014 به مشکل می‌خوریم

استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران معتقد است که هنوز سرمربیان و مدیران باشگاه‌ها به این باور نرسیدند که دنیا از لحاظ علمی در حال پیشرفت است و بدون حضور کادر تخصصی در کنار تیم‌های ورزشی موفقیتی حاصل نخواهد شد.

دکتر علی اصغر رواسی در گفت‌وگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره جایگاه کادر تخصصی پزشکی در باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها اظهار کرد: در گذشته وضعیت تیم‌های ورزشی از لحاظ استفاده از تجارب متخصصان علمی به شکلی بود که حتی به مربی بدنساز نیز اعتقادی نداشتند و مربیان تیم‌های ملی در تمام زمینه‌ها فنی بدنسازی نسخه تجویز می‌کردند، اما این مساله در زمان هاشمی طبا کاملا تغییر پیدا کرد و تیم‌ها مجبور بودند علاوه بر داشتن مربی از یک مربی بدنساز حاذق نیز برخوردار باشند و تا حدودی رویکرد مدیران باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها در خصوص استفاده از بدنساز آن زمان تاکنون تغییر و نگرش مثبت به خود گرفت.

وی افزود: البته به رغم رشد علمی که از لحاظ فارغ‌ التحصیلان علوم تربیت بدنی نسبت به سالیان اخیر داشتیم، متاسفانه دیدگاه اکثر مدیران و مسئولان ورزشی درباره استفاده از کادر تخصصی هنوز سنتی است و احساس نیاز به آن نمی‌کنند. در صورتی که یکی از عوامل موفقیت تیم‌های ورزشی بزرگ دنیا بهره گرفتن از تجربیات چنین کادری است.

رواسی تصریح کرد: در بسیاری از تیم‌ها پس از شکست‌های پی در پی که داشتند تازه به این نکته پی بردند که حضور روانشناس در ارتقا عملکرد تیمی و بهبود رکورد ورزشکاران آنها چقدر تاثیرگذار است و چه نقش مهمی را ایفا می‌کند، اما این میزان درصد ناچیزی است و بیشتر مربیان علاوه بر کار مربیگری در زمینه روانشناسی نیز برای ورزشکاران خود نسخه پیچیدند در حالی که کار اشتباهی است و در بعضی مواقع شرایط کار ورزشکار را بحرانی می‌کند.

مسئول وزنه برداری جانبازان و معلولان با اشاره به نتایج چشمگیر این تیم پس از ورود افراد متخصص در زمینه‌های مختلف به این رشته گفت: از پارالمپیک 2008 تاکنون وقتی پای متخصصان علمی به ویژه روانشناس در تیم وزنه برداری جانبازان و معلولان باز شده است، روند رو به رشدی داشتیم و تمام موفقیت‌های خود را در پارالمپیک لندن مدیون این کادر تخصصی می‌دانیم. در حالی که چنین تفکری هنوز در دیدگاه بسیاری از مسئولان و مدیران ورزشی جنبه همگانی پیدا نکرده و در برابر متخصصان مقاومت نشان می‌دهند.

وی اضافه کرد: این مقاومت ناشی از دانش محدود مربیان سنتی نسبت به تحصیلکرده‌های علمی است و تصور می‌کنند با ورود آنها به باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها امکان دارد فضای کار برای آنها محدودتر شود حال این که متخصصان نه تنها فضای کار را برای مربیان محدود نمی‌کنند، بلکه تمام تلاششان در جهت رشد و بهبود ورزش کشور است تا از لحاظ علمی همپای کشورهای پیشرفته دنیا حرکت کنیم.

استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: با وجود این که ورزش کشور ما ورزش پر هزینه ای است ، اما نتیجه‌ خوبی عاید تیم‌ها نمی‌شود و این مساله ناشی از نبود متخصصان علمی در کنار تیم‌ها است. بدون شک اگر نتوانیم چنین مشکلی را که سالیان زیادی است گریبانگیر تیم‌ها شده، حل و فصل کنیم در بازی‌های آسیایی با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهیم شد.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.