قراخانلو: مسائل علمی در نگاه مسئولان ورزشی جایگاهی ندارد

رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی وزارت علوم از حضور نداشتن نماینده ای از جامعه علمی کشور در شورای عالی ورزش انتقاد کرد و آن را نشان دهنده بی اهمیتی به علم ورزش از دیدگاه مسئولان ورزشی دانست.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر رضا قراخانلو در نشست خبری هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی وزارت علوم، اظهار کرد: انجمن علمی تربیت بدنی به عنوان مرجع علمی و تخصصی در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در ایران است.

565-2

وی خاطر نشان کرد: هدف اصلی این انجمن رشد و توسعه همه جانبه و پایدار ورزش بر اساس معیارهای علمی در کشور است و اولویت‌مان نیز اصلاح برنامه‌ها و فعالیت‌ها در جهت رشد علوم تربیت بدنی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی است.

 

رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی با بیان این که به طور کلی تمام مسائل علمی در دانشگاه‌ها که با ورزش ارتباط دارند در حیطه وظایف این انجمن است، افزود: ارائه برنامه‌های محوری در ورزش کشور و حاکم کردن ارزش‌های اخلاقی در میان ورزشکاران و تماشاگران نیز از جمله وظایف این انجمن محسوب می‌شود.

 

قراخانلو تصریح کرد: متاسفانه رسانه‌ها و مسئولان ورزشی توجه چندانی به حوزه علوم ورزشی و اهمیت آن ندارند، کما این که به طور مثال هنگامی که تیم ملی فوتبال در راه صعود به جام جهانی با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده است، کسی به ریشه ذهنی و علمی آن توجهی ندارد و همه به صورت سطحی به آن نگاه می‌کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: با توجه به این که چندین سال در شورای عالی ورزش بوده ام، متاسفانه هیچگاه شاهد حضور یک نماینده از جامعه علمی کشور در آن نبوده‌ایم که این نشان دهنده بی اهمیتی مسائل علمی ورزش نزد مسئولان است.

 

به گزارش ایسنا، رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی وزارت علوم در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که برخی از کارشناسان معتقدند موفقیت ورزشکاران ایرانی در رقابت‌های بین‌المللی مدیون استعدادهای ذاتی آنهاست تا یک کار برنامه‌ریزی شده گفت: فضای ورزش کشور متاسفانه منطبق بر اصول علمی نیست و مربیان با دانش روز و بدنسازان متخصص و حتی ورزشکار دارای اطلاعات علمی ورزشی تعدادشان بسیار محدود است.

 

قراخانلو ادامه داد: دغدغه‌ اصلی انجمن علمی تربیت بدنی این است که چرا نباید ورزش کشور بر اساس علوم ورزشی مدرن پیش برود و با اعتماد به نفس بالا در ورزشکاران شاهد یک ثبات خوب در موفقیت‌های ورزشی باشیم.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه یک اصل حاکم بر ورزش ما نوسان در گرفتن نتایج است و دلیل آن این که از اصول محکم و با ثبات علمی در ورزش پیروی نمی‌کنیم. البته مربیان ما رشد علمی بالایی نسبت به گذشته کسب کرده‌اند و مفهوم بدنسازی ورزشکاران بر اساس اصول علمی رشد نسبتا خوبی را داشته است.

 

رییس سابق کمیته ملی المپیک درباره میزان اعتبارات تخصیص یافته و انجمن علمی تربیت بدنی گفت: با توجه به این که کار ما در بحث‌های اجرایی نیست، اعتبار تخصیص یافته به ما نیز محدود است و وظیفه اصلی ما نظارت و ارزیابی و کمک به توسعه علمی ورزش در کشور است.

 

وی ادامه داد: این انجمن برنامه‌های مختلفی مانند گردهمایی‌های علمی و پژوهشی و انجام ارزشیابی و نظارت دارد و به همین سبب مشکل زیادی بابت محدودیت مالی نداریم.

 

قراخانلو در پاسخ به سوالی در مورد مشکلات مالی اساتید تربیت بدنی و امکان تاثیر این موضوع بر نوع عملکرد آنها، اظهار کرد: وزارت علوم به دروس عملی کمتر بها می‌دهد، ولی علی‌رغم کمبود امکانات شاهد تلاش زیادی در این راه بوده ایم و دروس ورزشی با کیفیت مناسب ارائه می‌شوند ، ولی ما از وضع موجود راضی نیستیم و در بحث امکانات زیربنایی برای توسعه ورزش علمی مشکلات زیادی داریم.

 

وی افزود: اساتید ورزشی کشور کار کشته هستند و مشکلات مالی تاثیر منفی بر عملکرد آنها نخواهد داشت. همان طور که تحقیقات دانشجویان ما در سطح جهانی در حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی در حد قابل قبولیست که نباید در این راه منکر زحمات اساتید ورزشی باشیم.

 

رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی در ادامه درباره لزوم تغییر در تدوین کتب دانشگاهی با توجه به شرایط امروز ورزش در جهان گفت: در موضوعاتی مانند سلامتی مردم، زنان ، ورزش قهرمانی و در رشته‌های مختلف دیگر کتب زیادی به چاپ رسیده است به گونه‌ای که برای هر رشته ورزشی حداقل یک کتاب منتشر شده است.

 

وی با تاکید بر این که رشد علمی ورزش در کشورمان بسیار جلوتر از صحنه اجرایی آن است ، تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در کشورمان این است که بخش‌های اجرایی به سختی خود را به بخش‌های علمی نزدیک می‌کنند و فاصله بین دانشگاه‌ها با بخش‌های اجرایی در ورزش بسیار زیاد است.

 

قراخانلو افزود: در بدنه ورزش کشور در بسیاری از موارد مدیریت ها با افرادی بوده است که به تفکر علمی اعتقادی نداشته اند و تعداد مدیران ورزشی که از تحصیلات عالیه در ورزش برخوردار باشند بسیار کم است و حتی این تعداد محدود نیز اجازه ندادند تفکرات علمی خود را اجرا و به کارگیرند و به طور کلی نگاه علمی در بدنه ورزش کشور غریب است.

 

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره روند علمی شدن ورزش کشور در سال‌های اخیر، تصریح کرد: پیشرفت‌های علمی – ورزشی در کشور بسیار کند بوده است. به این دلیل که از طرفی دانشگاه‌ها باید برنامه‌هایشان را بیش از گذشته با نیازهای کشور به روز کنند و از طرفی دیگر مسئولان ورزشی نیز به اصول علمی ورزش توجه بیشتری نشان دهند.

 

رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی با تاکید بر این که باید فعالیت‌ها و برنامه‌هایمان را همزمان با نیازهای جامعه پیش ببریم، ابراز امیدواری کرد با همکاری رسانه‌ها ، مسئولان ورزشی و انجمن علمی تربیت بدنی روند علمی شدن ورزش در کشور را شاهد باشیم.

 

قراخانلو خاطر نشان کرد: در رشته‌های مختلف ورزشی با دعوا و خواهش کمک کردیم تا انسان‌های علمی وارد فدراسیون‌ها شوند و آکادمی‌های علمی آنها نیز شکل بگیرد و اگر می‌خواهیم شاهد رشد ورزشمان باشیم باید برنامه علمی راهبردی در ورزش کشور داشته باشیم.

 

وی تدریس رشته فلسفه تربیت بدنی و جامعه شناسی ورزشی در دانشگاه‌ها را از مهم‌ترین ضرورت ها در این جهت خواند و تاکید کرد: اگر بعد علوم انسانی در ورزش تقویت شود شاهد کاهش بی‌اخلاقی‌ها در ورزش کشور نیز خواهیم بود.

 

رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی در ادامه درباره برنامه‌های این انجمن برای پیشرفت ورزش همگانی در کشور، اظهار کرد: در صدد هستیم با اجرای برنامه‌هایی مانند ارتباط با پزشکان، انتشار کتب مختلف، ارتباط با بخش‌های خصوصی و تعامل بیشتر با مجلس شورای اسلامی و افزایش رشته‌های تخصصی مانند اوقات فراغت، بخش بالینی ورزش و توسعه ورزش به طور تخصصی در دانشگاه‌ها در راه ارتقا ورزش همگانی قدم برداریم.

 

وی همچنین درباره انتخابات انجمن علمی تربیت بدنی، ادامه داد: انتخابات خوب و سالمی داشتیم و تنها نقصی که در حال حاضر وجود دارد این است که همه اعضای انجمن نمی‌توانند امکان رای داشته باشند که لازم است در جهت رفع این مشکل و نقص اقدام گردد.

 

وی درباره فعالیت‌های انجمن علمی تربیت بدنی در به کارگیری افراد متخصص در فدراسیون‌ها، پاسخ داد : یکی از سخت‌ترین کارها در ورزش وارد کردن و دخالت دادن افراد متخصص در جایگاه اجرایی ورزش است و ما همواره سعی ‌کرده‌ایم با ارتباط با کاندیداها و افرادی که از طرف آنها در حوزه ورزش فعال هستند بتوانیم از افراد متخصص در ورزش استفاده کنیم.

 

قراخانلو افزود: همچنین در صددیم تا از انجمن علمی یک نماینده در شورای عالی ورزش داشته باشیم و همچنین ارتباط‌اتمان را با فراکسیون ورزش در مجلس شورای اسلامی بیشتر کنیم تا بتوانیم از تمام زور اجرایی و مدیریتی خود استفاده کرده تا افراد متخصص در راس امور ورزشی قرار گیرند.

 

وی تصریح کرد: به هیچ وجه در قبال به کار گیری افراد غیر متخصص در ورزش سکوت نمی‌کنیم و فعالیت‌هایمان در این زمینه را با رویکرد علمی دنبال می‌کنیم.

 

رییس هیات مدیره انجمن علمی تربیت بدنی وزارت علوم با بیان این که شاهد شرح وظایف در وزارت ورزش و جوانان نیستیم، گفت: دخالت‌های سیاسی در زمینه‌های مختلف لطمه‌های زیادی را به ورزش کشور وارد کرده است و لازم است حتی اگر مدیران ورزشی در فضای سیاسی انتخاب می‌شوند نگاه برنامه محور نسبت به ورزش داشته باشند و از متخصصین ورزشی استفاده کنند.

 

 

قراخانلو در پایان توجه بیشتر به حوزه ورزش بانوان را خواستار شد و آمادگی این انجمن را در جهت یاری رساندن به پیشرفت ورزش بانوان اعلام کرد.

این نوشته در عمومی ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.